Vyhľadávanie:

Oceliari posilňujú obranu

Oceliari posilňujú obranu

Nové akvizície HC Košice, prichádzajú Brophey, McDowell aj Slovinec Pretnar

Začiatkom júna posilnil zadné rady seniorského mužstva HC Košice 31-ročný Klemen Pretnar. Skúsený slovinský pravák reprezentoval svoju rodnú krajinu už od mládežníckych rokov a farby Slovinska hájil aj na majstrovstvách sveta v roku 2017, či na zimnej olympiáde v Soči v roku 2014. Uplynulé dve sezóny hral za bieloruský Junosť Minsk a v priebehu posledného ligového ročníka odohral za Banskú Bystricu 26 zápasov a pomohol jej deviatimi bodmi (4+5).

Ešte predtým oceliari oznámili ďalšiu dobrú správu. Na predĺžení spolupráce sa vedenie klubu dohodlo s fínskym zadákom Jerem Pullim, ktorý v Košiciach pôsobil už aj vlani. „Sme radi, že sa aj tento kontrakt podaril. Jere je pilierom našich zadných radov a v budúcnosti chceme jeho potenciál využiť ešte vo väčšom rozsahu a so širším poňatím jeho úloh, než tomu bolo doposiaľ,“ povedal k tomu kouč Roman Šimíček.

HC Košice na svojich oficiálnych internetových stránkach oznámil v uplynulých týždňoch aj ďalšie mená, ktoré by mali posilniť celok oceliarov pred nadchádzajúcou sezónou. Novými akvizíciami spoza Atlantického oceánu budú kanadský útočník Evan Brophey a americký obranca Jimmy McDowell. Podľa hlavného trénera Romana Šimíčka mali oceliari oboch hokejistov  v hľadáčiku už dlhší čas. „Sme radi, že sa rokovania úspešne ukončili. Evan Brophey je veľmi kvalitný stredný útočník, ktorý spĺňa všetky naše požiadavky a zapadá do našej koncepcie. Jimmy McDowell je mladý obranca, o ktorom vieme, čo od neho môžeme očakávať. Na oboch zámorských hráčov sa už veľmi tešíme,“ povedal tréner.  Kanaďan Evan Brophey pochádza z Ontaria, má 31 rokov a hráva na pozícii centra.

V roku 2005 ho draftoval tím Chicago Blackhawks. Okrem tohto mužstva obliekal v NHL aj dres Colorada Avalanche.  Bohaté skúsenosti má však aj z EBEL-ky – hral za špičkové kluby Red Bull Salzburg a Graz99ers, odkiaľ do Košíc prichádza. Jimmy McDowell z amerického Michiganu má 25 rokov, je 183 cm vysoký a váži 93 kg. Do Košíc prichádza z HK Poprad, kde vlani odohral v obranných radoch kompletnú sezónu. Na americkom kontinente hrával vo viacerých súťažiach - OHL, ECHL, či Usport. 

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...