Vyhľadávanie:

Oceliari športovali

Oceliari športovali

Rok prešiel ako voda... a v DS v Medzeve, v nádherne upravenom prostredí, sa uskutočnilo ďalšie športovo-zábavné stretnutie oceliarov so svojimi deťmi. Stalo sa už tradíciou, že spoločná oslava MDD a športové zápolenie dospelých v malom futbale, nohejbale či v kolkoch vytvára neopakovateľnú rodinnú atmosféru, ktorá je vhodným relaxom po náročnej práci v hute.

Po úvodnom príhovore predsedu ZO OZ Metalurg Juraja Vargu a riaditeľa DZ Oceliarne Marcela Borgoňa sa deň zábavy a hier začal slávnostným nástupom rytierov skupiny Aramis v dobových kostýmoch a otváracou salvou z historických muškiet. V kolektívnych športových zápoleniach nebola núdza o technické parády, či pekné góly. Hralo sa v duchu pravidiel fair play a aj v daždivom počasí, ktoré intenzívne zmenilo podmienky súťažiacim, no neubralo na kvalite. Hlavnou motiváciou neboli len atraktívne ceny, ale najmä stretnutie s priateľmi a rodinami oceliarov.

Deti mali dobrú náladu a potešilo ich množstvo zábavných atrakcií - historické dobové súťaže v hádzaní sekerou na cieľ, lukostreľba, hod kyjom do diaľky, chodenie na chodúľoch a mnohé iné. Medzi adrenalínové zážitky patrili detské štvorkolesové motorky a trampolína s bezpečnostným pripútaním, kde si mnohé vyskúšali odvahu a prvé premety. Zaujala ulička remesiel, kde umelecká hrnčiarka, minciar a umelecký kováč nielen predviedli výrobu svojich výrobkov, ale aktívne deti si za ich asistencie vyskúšali zručnosť na hrnčiarskej točni, "vytočili" svoj pohár či misku a u raziča dobových mincí vyrazili na pamiatku na tento nezabudnuteľný deň pamätnú mincu.

O hladné žalúdky sa postaral personál DS Medzev, gestorom organizácie športovo-zábavného stretnutia oceliarov bola ZO OZ METALURG DZ Oceliareň, ktorá už dnes pripravuje stretnutie v roku 2008, v duchu motta "Ani dážď, ani slnko na oceliarov a ich deti neplatí..."

Výsledky v jednotlivých súťažiach:
Kolky muži: 1. Viktor Gajdoš, 2. Róbert Lörinc, 3. František Schmotzer.
Kolky ženy: 1. Daniela Vlnková, 2. Judita Andahazyová, 3. Anna Veterná.
Futbal: 1. Oc 1, 2. Elektro-údržba, 3. Strojná-údržba.
Nohejbal: 1. Oc 1, 2. Úpravňa brám, 3. ZPO č. 2

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...