Vyhľadávanie:

Oceliari vyradení z hry

Oceliari vyradení z hry

Vo futbalových majstrovstvách U. S. Steel Košice sa už hrajú štvrťfinálové zápasy play off

V uplynulom týždni sa na našom futbalovom šampionáte odohrali záverečné stretnutia v štyroch skupinách základnej časti. Do štvrťfinále sa prebojovalo osem mužstiev: Obalová vetva, Vulkmont, Vedenie, Studená valcovňa, Vysoké pece, Technológia, Teplá valcovňa a Údržba. Pred bránami postupu zostali Energetika, Koksovňa, Zušľachťovne, Oceliareň a Doprava. Pôvodne mali z C skupiny postúpiť do štvrťfinále aj hráči z Oceliarne, veď na svojom konte mali z dvoch stretnutí dva body, ale namiesto nich do štvrťfinále postúpil celok Technológie. Čo sa vlastne stalo? V riadnom hracom čase sa stretnutie skončilo nerozhodne 1:1. Lenže po stretnutí hráč mužstva Oceliarne inzultoval rozhodcu, čím hrubo porušil futbalové pravidlá, smernice a hrací poriadok nášho šampionátu. Na základe toho bol výsledok zápasu anulovaný a mužstvo Technológie vyhralo kontumačne 3:0 a postúpilo teda do štvrťfinále.
V zostávajúcich stretnutiach v skupinách boli tieto výsledky:

A skupina

Obalová vetva - Vulkmont 2:2 (1:0)
Domáci začali svižnejšie, už v 8. minúte sa strelecky presadil Martiník a otvoril skóre 1:0. Hostia potom hru vyrovnali, ale bránu domácich priamo neohrozili. Po zmene strán získali hráči z Obalovej vetvy zásluhou Šofranka dvojgólový náskok, ale ani ten im na víťazstvo nestačil. Strelecky disponovaný Majerčák dvoma gólmi vyrovnal a hostia zásluhou bodu postúpili do štvrťfinále.

B skupina

Zušľachťovne - Studená valcovňa 2:5 (2:1)
Nadšene hrajúci domáci favorizovaných hostí zaskočili. Najmä v prvom polčase boli lepším mužstvom, keď dvakrát viedli. Najprv Marikovský prekonal brankára hostí, potom hostia síce vyrovnali po strele Palenčára, ale Kočiš tesne pred polčasom upravil na 2:1. Po zmene strán však hostia v rozpätí piatich minút zásluhou dvoch gólov ich kanoniera Palenčára otočili skóre na 2:3 a ďalší ich hráči P. Nižník a Tarnoczi upravili z dvoch pokutových kopov na konečných 2:5.

Vedenie - Koksovňa 2:0 (0:0)
Koksári takmer po celý zápas dokázali držať krok so súperom. Hneď po prestávke obrane hostí ušiel Šnír, ale bránu netrafil. Až v záverečnej desaťminútovke sa strelecky presadili domáci. Najprv Mačajova strela z priameho kopu skončila v bráne hostí a v závere po individuálnej akcii sa v šestnástke hostí najlepšie zorientoval Šnír a strelou k žrdi upravil na konečných 2:0.

D skupina

Doprava - Údržba 0:1 (0:0)
Vlaňajším finalistom z Dopravy sa ani v ich druhom vystúpení na šampionáte nepodarilo získať bod. Vo vyrovnanom stretnutí si na obidvoch stranách súperi vypracovali niekoľko dobrých streleckých príležitostí, ale v koncovke boli bezzubí. V druhom polčase sa dopravári i údržbári snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale z veľkej snahy im nervozita zväzovala nohy. Až v poslednej minúte sa lopta dostala k Hanzeľovi a ten umiestnenou strelou zabezpečil hosťom cenné tri body.

Teplá valcovňa - Údržba 3:0 (2:0) Futbalisti z TVa hrajú v tomto roku vo veľmi dobrej forme. Daria sa im herné kombinácie a zásluhou strelecky disponovaného Tobáka, ktorý vedie tabuľku strelcov, hravo zdolali svojich súperov v skupine. V tomto zápase v 10. min. otvoril skóre Tobák a po chybe obrany hostí Kassai zvýšil v 18. min. na 2:0. Hostia sa iba raz osmelili ohroziť Klembaru v bráne domácich, ale strela Fottu skončila na brvne. V druhej časti hry domáci naďalej tlačili, ale do čierneho trafili len raz. Po prihrávke Gašpara opäť Tobák strelou k žrdi dal tretí víťazný gól.

Štvrťfinále

Obalová vetva - Technológie 1:0 (0:0)
V úvodnej desaťminútovke boli aktívnejší hostia. Vypracovali si tri dobré strelecké príležitosti, najväčšiu z nich mal R. Čisovský, ktorý zblízka strelil vedľa. Postupne prevzali iniciatívu domáci a v 22. min. boli blízko ku gólu. Kolesárovu strelu brankár Kéda len s námahou vyrazil a vzápätí Martiník prekopol bránu. V závere prvého polčasu sa do brejku dostal Šofranko, ale trafil len vybiehajúceho brankára hostí. Aj v druhom polčase tlak zo strany Obalovej vetvy pokračoval, hostia sa museli zubami-nechtami častejšie brániť. Napokon sa neubránili, keď Šofranko si v 15. min. druhého dejstva brejkovú situáciu zopakoval, ale už mieril presne a svojmu tímu zabezpečil tesné víťazstvo a postup do semifinále.

Vedenie - Údržba 1:0 (0:0)
V druhom štvrťfinálovom zápase hostia doplatili na nedostatok hráčov. Nastúpili síce s jedenástimi hráčmi, ale od pätnástej minúty dohrávali tento súboj oslabení o zraneného Hanzeľa. Jediný gól stretnutia sa zrodil hneď v piatej minúte. Po pravej strane sa do pokutového územia prekľučkoval domáci Rusič a z uhla prekonal brankára hostí 1:0. V prvom polčase mohol domáci Šnír zvýšiť vedenie svojho mužstva, strelil však iba do brvna. Po zmene strán mieril Polča z priameho kopu k žrdi, brankár hostí loptu s námahou vyrazil. V závere mohli hostia vyrovnať, ale Harčarik otáľal so streľbou až mu obrancovia domácich loptu vypichli do autu. Dnes sa hrajú ďalšie dve štvrťfinálové stretnutia, v ktorých sa stretnú: o 15.30 hod. Vulkmont - Vysoké pece a o 17.00 hod. Studená valcovňa - Teplá valcovňa.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...