Vyhľadávanie:

Ocenenia dlhoročným pracovníkom

Ocenenia dlhoročným pracovníkom

Bezmála 520 zamestnancov U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností si v tomto roku pripomína významné pracovné výročie - 30, 35 a 40 rokov práce v železiarňach. Vedenie oceliarskej spoločnosti sa s oslávencami schádza v tomto mesiaci na troch slávnostných večeroch, aby im vyslovilo vďaku za dlhoročnú prácu v prospech firmy. Prvé stretnutie sa uskutočnilo v piatok 5. novembra 2010.

Sála Doubletree by Hilton sa krátko pred osemnástou hodinou zaplnila oslávencami z divíznych závodov Koksovňa, Vysoké pece, Oceliareň, Zušľachťovne a obalová vetva a Expedícia. Okolo okrúhlych stolov spolu s jubilantmi zasadli aj ich najbližší - manželky a manželia, partneri alebo aj dospelé deti. Nechýbali samozrejme generálni manažéri príslušných úsekov, riaditelia divíznych závodov a predsedovia základných odborových organizácií. Dôležitosť a význam večera podčiarkovala prítomnosť prezidenta U. S. Steel Košice Georgea F. Babcoka a predsedu Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Mikuláša Hintoša.

K prítomným sa ako prvý prihovoril prezident oceliarskej spoločnosti. Predovšetkým sa poďakoval všetkým jubilantom za vynikajúcu prácu pre spoločnosť, ktorú odviedli nielen pod hlavičkou U. S. Steel, ale počas celej svojej profesionálnej kariéry v hute. V kontexte jubileí zamestnancov pripomenul tiež fakt, že firma práve v tomto roku oslavuje desať rokov svojho pôsobenia na Slovensku, pričom konštatoval, že aj napriek tomu, že musí čeliť rôznym úskaliam, do budúcnosti sa pozerá s veľkou dávkou optimizmu. "Jedno viem isto," povedal na záver. "Úspechy v Košiciach by sme nemohli dosiahnuť bez schopností a vysokého nasadenia celého kolektívu, teda aj vás tu prítomných."

V podobnom duchu vystúpil aj predseda najväčšej odborovej organizácie firmy. Okrem slov poďakovania a úcty za dlhoročnú prácu v neľahkých hutníckych podmienkach zdôraznil význam každého jednotlivca pre celok. K oslávencom vyslal aj odkaz, aby neprekračovali hranice prirodzenej zdravej súťaživosti a boli k sebe ľudskí.

Večer pokračoval odovzdávaním ocenení - strieborných a zlatých pamätných medailí a ďakovných listov. Jubilanti so 40 odpracovanými rokmi si domov odniesli aj hodnotný vecný darček, náramkové hodinky.

Slávnosť bola príležitosťou oceniť aj štyroch kolegov, ktorí si v septembri tohto roku v Banskej Štiavnici pri príležitosti Dňa baníkov, geológov, naftárov a hutníkov prevzali rezortné vyznamenania. Pred jubilantov predstúpili Ladislav Matesz z divízneho závodu Expedícia, Jozef Hadzima z divízneho závodu Koksovňa, Marián Mašlej z divízneho závodu Oceliareň a Martin Smolej z divízneho závodu Zušľachťovne a obalová vetva.

Večer pokračoval spoločenskou časťou. Hostí pobavila skupina Drišľak a do tanca zahrala hudobná skupina Star.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...