Vyhľadávanie:

Ocenenie pre prezidenta

Ocenenie pre prezidenta

Pediatria v Košiciach má osemdesiat rokov

Pri príležitosti 80. výročia založenia prvého detského oddelenia vo východoslovenskom regióne sa minulý týždeň, 11. a 12. novembra 2004, uskutočnila v Košiciach konferencia pediatrov, súčasťou ktorej bola aj slávnostná akadémia v štátnom divadle, a to za účasti ministra zdravotníctva SR Rudolfa Zajaca a mnohých osobností spoločenského a hospodárskeho života.

"Pred osemdesiatimi rokmi boli položené základy pediatrie v našom regióne a týmto podujatím," povedala riaditeľka Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach Iveta Marinová pred slávnostným otvorením spoločenského programu, "chceme vzdať hold všetkým tým, ktorí stáli pri jej zrode, všetkým lekárom a zdravotným sestrám, ktorých rukami prešli tisíce a tisíce chorých detí."

Vedenie detskej nemocnice sa pri tejto príležitosti rozhodlo oceniť inštitúcie a osobnosti, ktoré vysokou mierou prispeli k rozvoju pediatrie. Ocenenie z rúk Ivety Marinovej za opakovanú pomoc pri rozvoji zdravotnej starostlivosti v detskej nemocnici prevzal aj prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...