Vyhľadávanie:

Ocenili hokejové legendy Košíc

Ocenili hokejové legendy Košíc

V nedeľu 5. marca 2017 začali funkcionári hokejového klubu HC Košice písať novú tradíciu košického hokeja. Ocenili totiž štyroch bývalých hráčov, dnes už hokejových legiend Košíc Bedřicha Brunclíka, Jána Selveka, Jiřího Holečka a Igora Ligu. Repliky ich dresov s číslami v ktorých kedysi hrávali slávnostne vyvesili pod strop Steel arény. Ocitli sa teda tam, kde v minulosti bol umiestnený dres hokejového velikána, košického rodáka Ladislava Trojáka.

Slávnostný priebeh ceremoniálu otvoril prezident hokejového klubu HC Košice Juraj Mondík slovami: „Táto chvíľa je pre mňa a určite aj pre veľkú rodinu hokejových priaznivcov nesmierne vzácna. Je to začiatok tradície a v histórii košického hokeja je skutočne ešte viacero mien, ktoré sa tam môžu nachádzať. Otázka počtu ocenených nebola jednoduchá a vybrať len jedného hráča by bolo skutočne náročné, preto sme to takto vyriešili a ocenili prvých štyroch z nich.“

Je zaujímavé, že ani jeden z kvarteta ocenených nie je rodený Košičan. Brunclík s Holečkom sú z Prahy, Liba z Prešova a Selvek z Popradu. Všetci vo svojich príhovoroch na červenom koberci pred takmer 7 500 fanúšikmi sa v Steel aréne rozhovorili o začiatkoch, zážitkoch i dosiahnutých úspechoch v hokejovom tíme Dukla, neskôr v TJ VSŽ Košice. Zaspomínali si na chvíle, ktoré ako mladí hráči v Košiciach prežívali nielen na ľade, ale aj v súkromí, i na zaujímavé momenty z majstrovských stretnutí počas ich aktívnej činnosti. Všetci patrili v tom čase, keď hrávali, medzi opory košického mužstva a sú vďační za prežité krásne roky v košickom drese. Neskrývali radosť nad tým, že v minulosti mohli byť členmi najúspešnejšieho slovenského tímu, ktorý ako jediný získal dva federálne majstrovské tituly a navyše nikdy z najvyššej súťaže nezostúpil. 

Po tomto slávnostnom akte sa hral zápas 51. kola hokejovej extraligy medzi HC Košice a HKM Zvolen. Domáci v ňom nastúpili v retro dresoch VSŽ a víťazstvo v nich by bolo pekným vyvrcholením podujatia v Steel aréne. Žiaľ, naši hráči podľahli súperovi zo Zvolena 0:2 a už v druhom stretnutí po sebe, keď v piatok 3. 3. 2017 prehrali v Trenčíne 0:3, nedokázali streliť súperovi ani jeden gól. Po týchto dvoch neúspešných výsledkoch Správna rada HC Košice odvolala na svojom mimoriadnom zasadnutí v pondelok 6. marca 2017 hlavného trénera Rostislava Čadu  a pri seniorskom mužstve končí aj jeho asistent  Marcel Šimurda. Namiesto nich mužstvo HC Košice povedie v ďalších stretnutiach do konca sezóny nová dvojica trénerov Miroslav Marcinko Anton Bartánus. Hokejisti Košíc definitívne stratili šancu bojovať o druhú priečku v tabuľke po základnej časti. Podľa postavenia a bodového zisku ostatných mužstiev v tabuľke by sa Košičania stretli vo štvrťfinále play-off s niektorým z trojice Zvolen, Poprad alebo Martin.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...