Vyhľadávanie:

Ocenili podnikateľské talenty roka 2017

Ocenili podnikateľské talenty roka 2017

V Košiciach sa uskutočnil veľtrh študentských firiem

Takmer dvestopäťdesiat študentov z bezmála päťdesiatich JA firiem prezentovalo výsledky svojho podnikania na 22. ročníku Veľtrhu podnikateľských talentov 2017, ktorý 5. apríla v Košiciach pripravila vzdelávacia organizácia JA Slovensko. Spoločnosť U. S. Steel Košice s ňou v rámci programu Aplikovaná ekonómia najmä formou odborných konzultácií spolupracuje už takmer  pätnásť rokov.

Odborná porota, zložená z partnerov a podporovateľov veľtrhu, udelila ocenenia v piatich hlavných kategóriách a dve výberové ocenenia. Najviac ocenení získala JA Firma Assum z Gymnázia na Poštovej ulici v Košiciach. Do finále, ktoré bude 11. mája v Bratislave, postúpilo osem tímov. Víťaz získa miestenku na medzinárodné finále Company of the Year Competition v Bruseli.

„Podnikateľské vzdelávanie nemôže prebiehať izolovane od vonkajšieho sveta školy. Vyžaduje si partnerskú spoluprácu s externými organizáciami s cieľom umožniť vzdelávanie sa inými spôsobmi, ako napríklad skúsenosťou a zážitkom. Týmto spôsobom už 25 rokov odovzdávame a rozvíjame podnikateľské kompetencie u mladých ľudí na Slovensku. Ide o schopnosti identifikovať a využiť príležitosti, plánovať a riadiť kreatívne procesy, ktoré majú kultúrnu, spoločenskú alebo finančnú hodnotu. V súčasnosti sú životne dôležité pre každého mladého človeka na trhu práce,“ povedal generálny riaditeľ JA Slovensko Adam Šepetka.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...