Vyhľadávanie:

Od februára skrátený pracovný čas

Od februára skrátený pracovný čas

Vedenie spoločnosti U. S. Steel Košice minulý týždeň uzavrelo s odborovými organizáciami, pôsobiacimi v oceliarskej spoločnosti, dohodu o skrátení pracovného času zamestnancov.

V období od 1. februára do 30. apríla, vrátane, budú mať jeden deň v týždni voľno so 60-percentnou kompenzáciou mzdy. Dôvodom tohto rozhodnutia je komplikovaná situácia na trhu, spôsobená finančnou a hospodárskou krízou.

Nebolo to jednoduché rozhodnutie. Manažment k nemu pristupoval zodpovedne a proaktívne so snahou hľadať a nachádzať riešenia, ktoré môžu znížiť náklady spoločnosti, pričom sú férové voči zamestnancom.

Spomínané opatrenie pomôže firme zmysluplne znížiť náklady a minimalizovať tiež dopady na rodiny zamestnancov. Nový pracovný režim spoločnosti umožní flexibilne sa prispôsobiť požiadavkám zákazníkov. Realizácia dohody v žiadnom prípade nemôže znamenať obmedzenie pre prevádzky so zákazkovou náplňou.

Manažment spoločnosti bude ďalej sledovať trh a vývoj ekonomiky a prispôsobovať im plány.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...