Vyhľadávanie:

Od Tatier k Dunaju

Od Tatier k Dunaju

Najväčší a najdlhší štafetový beh na Slovensku s názvom Od Tatier k Dunaju sa konal v sobotu 20. augusta. Na 4. ročníku atraktívneho podujatia sa už po druhý raz zúčastnili aj vytrvalci U. S. Steel Košice z klubu BK Steel Košice. Náš tím tvorili Miroslav Sabo, Martin Telepun, Marián Rybár, Branislav Klobošič, Róbert Boros a Rudolf Verba. Táto šesťčlenná skupina bežcov štartovala v kategórii Ultra. Štafetovým spôsobom absolvovali non-stop beh na 345-kilometrovej trati z Jasnej v Nízkych Tatrách do Bratislavy. Štart bol v sobotu predpoludním o 11:00 a cieľ po vyše 27 hodinách v nedeľu popoludní na nábreží Dunaja. Na štart sa postavilo 201 štafetových družstiev, čo bolo viac ako 2300 bežcov v šesť až dvanásťčlennom zložení tímov.

Naše sexteto si v kategórii Ultra počínalo veľmi dobre, keď spomínanú trať zabehlo za 27 hodín a 47 minút. Na týchto pretekoch štartovali  naši bežci aj v roku 2015, vtedy skončili na 6. mieste. Teraz si svoju konečnú pozíciu zlepšili o štyri priečky, keď im za tento heroický výkon patrilo v kategórii Ultra krásne 2. miesto. Počas behu naprieč Slovenskom pomáhali tímu aj Peter Kaszonyi a Jozef Sciranko. Preteky neboli o individuálnom, ale o kolektívnom úspechu, ktorý sa dal zvládnuť jedine vtedy, ak bol celý tím súdržný a ťahal za rovnaký povraz. Kapitán tímu Miroslav Sabo po skončení súťaže poďakoval celému tímu za ukážkové, priam profesionálne nasadenie počas celých pretekov, v ktorých všetci siahli na dno svojich síl a získali tak pódiové umiestnenie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...