Vyhľadávanie:

Odborári z U. S. Steel Košice píšu premiérovi

Odborári z U. S. Steel Košice píšu premiérovi

Predstavitelia rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice dňa 15. 6. 2017 napísali otvorený list predsedovi vlády Slovenskej republiky Robertovi Ficovi. Upozorňujú v ňom na dôležitosť blížiacej sa záverečnej fázy rokovaní o reforme Európskeho systému obchodovania s emisiami (EÚ ETS), ktoré sú naplánované na 30.júna 2017 a vyzývajú vládu Slovenskej republiky k zodpovednému postupu.

Odborári z Košíc, ktorí sa pridali k výzve Európskej odborovej únie industriALL, vo svojom liste uvádzajú, že ako sociálny partner zdieľajú ambície EÚ podporovať udržateľné hospodárstvo, v ktorom sú skĺbené environmentálne ciele s potrebami konkurencieschopnosti a zamestnanosti. Na druhej strane však varujú, že necitlivé rozhodnutia a prechod na nízkouhlíkové hospodárstvo, by mohli spôsobiť odsun výroby a export investícií a pracovných miest do krajín mimo Európskej únie, čo by bolo kontraproduktívne nielen z hospodárskeho, ale i sociálneho a environmentálneho hľadiska.

 

Otvorený list predsedovi vlády SR

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...