Vyhľadávanie:

Odbory bude viesť Mikuláš Hintoš

Odbory bude viesť Mikuláš Hintoš

Rada odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice má nového predsedu

Novým predsedom Rady odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice sa vo štvrtok, 6. novembra, stal Mikuláš Hintoš. O post predsedu, ktorého spomedzi svojho stredu volili pätnásti členovia rady odborov, sa uchádzali traja kandidáti. Novozvolený predseda bude svoj post zastávať do riadnych volieb, ktoré sa uskutočnia o približne rok a pol.

Odborový predák bude podľa vlastných slov pokračovať v práci svojho predchodcu. "Kontinuita musí ostať," povedal krátko po zvolení. "Nakoniec, program rady odborov, na príprave ktorého som sa ako člen predsedníctva rady i jej podpredseda podieľal, sme schválili na obdobie štyroch rokov, a to sa ešte neskončilo. Najdôležitejším dokumentom pre nás je kolektívna zmluva. Budeme postupovať v intenciách jej obsahu. Funkcie sa ujímam v neľahkom období, keď firma musí v súvislosti so svetovou krízou prijímať nepopulárne opatrenia. Mojou prioritou je udržať zamestnanosť v spoločnosti. Samozrejme, chcel by som priniesť aj svoj štýl práce," načrtol svoje zámery M. Hintoš.

S voľbou nástupcu je spokojný aj Mikuláš Duľa. "Mikuláš Hintoš je dlhoročný odborový predák, v tomto volebnom období bol podpredsedom rady odborov, a má pre túto funkciu predpoklady. Som spokojný, pretože bude zabezpečená kontinuita chodu odborovej organizácie a predpokladám, že nový predseda vnesie do práce odborovej organizácie aj niektoré nové myšlienky a postupy práce."

Mikuláš Hintoš sa funkcie ujme 1. decembra 2008. Doterajší predseda Rady odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice Mikuláš Duľa končí svoj pracovný pomer s firmou 30. novembra 2008.

Mikuláš HINTOŠ

V železiarňach pracuje od 1. júla 1972. Od začiatku v závode Energetika. Začínal ako údržbár parných turbín a kompresorov. Neskôr bol predákom regulácie parných turbín a kompresorov a do roku 1998 majstrom strojovne teplárne.
V odboroch sa začal angažovať v roku 1990. Najprv ako člen kontrolnej komisie základnej organizácie v Energetike, neskôr ho zvolili za jej predsedu. V roku 1994 sa stal členom Výboru ZO OZ KOVO Energetika a vo funkcii podpredsedu pracoval do roku 1998, kedy ho v riadnych voľbách zvolili za predsedu Výboru ZO OZ METALURG DZ Energetika. Absolvoval tiež Inštitút vzdelávania odborov SR v Sládkovičove. V Rade odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice pracoval ako člen sociálnej komisie a v komisii pre kolektívne vyjednávanie. V tomto volebnom období sa stal podpredsedom RO OZ METALURG a hlavným kolektívnym vyjednávačom za stranu zamestnancov.
M. Hintoš je členom Predsedníctva odborového zväzu METALURG a členom komisie pre kolektívne vyjednávanie vyššej kolektívnej zmluvy hutníckej. Za OZ METALURG je tiež členom Snemu Konfederácie odborových zväzov SR.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...