Vyhľadávanie:

Odkopnime predsudky - futbal spája

Odkopnime predsudky - futbal spája

Pod týmto názvom zorganizovala Arcidiecézna charita Košice 2. ročník charitatívneho futbalového turnaja, ktorý sa hral včera v telocvični SPŠ hutníckej v Košiciach. V turnaji, ktorý podporila U. S. Steel Košice, hralo osem družstiev v dvoch skupinách, z ktorých prvé dva celky postúpili do semifinále. Medzi účastníkmi boli družstvá DeD Kamenica, Emauzy, klienti Rómskych komunitných centier zo Stropkova a Lipian, žiaci z Gymnázia na Alejovej, SPŠ hutníckej, bezdomovci z Charitného domu sv. Alžbety na Bosákovej ulici, ako aj futbaloví Internacionáli, bývalí prvoligoví futbalisti z Košíc. Ich káder tvorili hráči Strausz, Hodor, Janočko, Tokár, Golenya, Tarča, Péter, Andrejko a európsky i svetový rekordér na 800 a 1 500 metrov, bývalý atlét TJ VSŽ Košice, neskôr Dukly Praha Jozef Plachý.

Cieľom turnaja bolo ukázať verejnosti, že aj ľudia ako sú bezdomovci, či klienti z krízových centier, ktorí sa ocitli v zložitých životných situáciách, majú talent a schopnosti, ktoré vedia využiť vo svoj prospech, na vlastnú realizáciu. Súčasťou turnaja je aj verejná zbierka, ktorá trvá od 5. do 16. októbra. Výťažok z nej poputuje na pomoc bezdomovcom z Bosákovej a klientom Krízového centra na zabezpečenie vianočnej večere a zakúpenie športových potrieb pre aktívne prežívanie voľného času.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...