Vyhľadávanie:

Odmena pre aktívnych

Odmena pre aktívnych

Oslavy hutníckeho povolania vyvrcholili prezentáciou študentských prác

Bohaté na zaujímavý program boli tohtoročné Hutnícke dni, ktoré už tradične začiatkom decembra usporadúva Stredná priemyselná škola hutnícka v Košiciach. Organizátori stavili na šachťák, cechovú slávnosť hutníkov, deň otvorených dverí, výmenu skúseností s predstaviteľmi družobných škôl na Slovensku i v Českej republike, či debatu so stredoškolákmi z Miskolca v rámci výmenného pobytu, ktorý pripravilo združenie Slovenská železná cesta.

Vyvrcholením osláv hutníckeho povolania bola, tak ako po minulé roky, prezentácia odborných študentských prác. Pred spolužiakov, pedagógov, hostí z družobnej školy vo Frýdku-Místku a Hutníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach, zástupcov zriaďovateľa z KSK, ale i odborníkov z praxe, medzi ktorými nechýbali viceprezident pre technológiu U. S. Steel Košice Vladimír Jacko i riaditeľ pre nábor a výber Gabriel Kádár, predstúpilo postupne so svojimi príspevkami sedem študentov. Témy, ktoré predostreli, boli rôznorodé. Hovorilo sa o problematike zriadenia živnosti a živnostenskom podnikaní, nanomateriáloch a nanotechnológiách, povrchových úpravách kovov, ekologickom spôsobe ochrany plechov, biomase ako zdroji energie, ďalších netradičných zdrojoch energie i nízkoenergetickom dome.

Aktivitu a snahu autorov prác i prezentujúcich ocenil viceprezident Vladimír Jacko, ktorý zastáva post prezidenta Občianskeho združenia Hutník. Za odmenu všetkým venoval vstupenky na medzištátne hokejové zápasy do Steel arény. Včera si mohla jedna skupina vychutnať zápas medzi slovenskou reprezentáciou a Českou republikou, už zajtra, 17. decembra, budú môcť ďalší aktívni študenti povzbudzovať našich v súboji s Bieloruskom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...