Vyhľadávanie:

Okúsili maratónsku atmosféru

Okúsili maratónsku atmosféru

Po minimaratóne sa v tomto roku tešila medzi rekreačnými bežcami veľkej popularite aj súťaž štafiet 4 x 1/4 kilometra. Z našej spoločnosti sa medzi štvorčlennými štafetami na maratónskej trati objavili štyri štafety. Dve z nich tvorili zamestnanci z útvaru BSC s názvami IT Plechy a GPMA a dva tímy s názvami STEELERS 4 a WOLFPACK tvorili americkí manažéri.

Najrýchlejšou z nich bola štafeta IT Plechy Peter Kmeť, Karim Tafsi, Branislav Baran a Gabriel Stromp, ktorá skončila na 12. mieste časom 3:17:10 h. Na 17. mieste skončila časom 3:34:10 h. štafeta GPMA v zložení Marek Horský, Matej Lorko, Peter Tulenko a Rastislav Klimza.

V štafete STEELERS 4 absolvovali maratónsku premiéru prezident David J. Rintoul, viceprezident pre výrobu Mark Tabler, viceprezident pre predaj a marketing Robert J. Beltz a Slovák, výkonný riaditeľ pre predaj USSE, Gabriel Holub. Druhú štafetu tvoril tím "vlčej svorky" - WOLFPACK, v zložení: generálny manažér predaja pre automobily a bielu techniku Keith Shuttlesworth, riaditeľ technického servisu zákazníkom pre aplikáciu výrobkov Brian J. Foulkrod, riaditeľ pre daňové plánovanie John G. Bertocchi a generálny manažér pre vnútorný audit - Európa Jeffrey L. Matrazzo.

Keďže naši americkí kolegovia ešte nemali praktické skúsenosti s takýmto druhom vytrvalostných pretekov, dôležitejšie ako výsledný čas bolo zvládnutie maratónskej trate. "Čas naháňať nebudem. Dôležité je dobehnúť. Je to môj prvý maratón," s úsmevom okomentoval svoje bežecké ambície R. Beltz, keď na prvom stanovišti čakal prezidenta D. Rintoula. Prvému mužovi U. S. Steel Košice prináležal úvodný 12-kilometrový úsek. S traťou sa popasoval statočne, navyše po piatich kilometroch ho potrápili aj kŕče v nohe. "Som vyčerpaný, ale prežil som to," boli prvé slová prezidenta po odovzdaní štafety R. Beltzovi. Tretí úsek pripadol na M. Tablera. Premiérovú účasť bral zodpovedne, pretože na maratón sa svedomito pripravoval. "Trénoval som niekoľkokrát do týždňa. Ešte nikdy som totiž vytrvalostný beh neabsolvoval. Spoliehame aj na posledného člena tímu Gabriela Holuba. Je z nás najmladší, najrýchlejší. Mal by v cieli zlepšiť výsledný čas," odpovedal viceprezident pre výrobu čakajúc na tretej odovzdávke.

Nakoniec sa STEELERS 4 umiestnili časom 4:35:04 hod. na 60. mieste a na 63. mieste druhá štafeta Wolfpack, ktorej v cieli namerali výsledný čas 4:56:12.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...