Vyhľadávanie:

Olympiáda odštartuje bowlingom

Olympiáda odštartuje bowlingom

Na XIX. ročník Letnej olympiády zamestnancov U. S. Steel Košice sa prihlásilo vyše tisíc športovcov

Oficiálny termín letnej olympiády je v piatok 4. a v sobotu 5. septembra 2009, ale kvôli veľkej účasti prihlásených v bowlingu sa súťaž v tomto športe začne na štvordráhe Bowling Pubu na Triede KVP č. 1 už vo štvrtok, 3. septembra popoludní. Kým vlani sa na turnaj v bowlingu prihlásilo 370 štartujúcich, v tomto roku sa počet prihlášok zvýšil na 397. Pre porovnanie uverejňujeme počty prihlásených na jednotlivé športy vlani a v tomto roku. Beh na 10 km vlani 53, teraz 56 prihlásených, cyklistická časovka 76 - 62, inline korčuliari 34 - 27, kolky 96 - 94, malý futbal 197 - 189 hráčov, nohejbal 41 - 35, squash 23 - 24, stolný tenis 49 - 50, tenis 84 - 87, šach 30 - 24, volejbal 89 - 70 hráčov a softbal 45 - 38 hráčov.

Otvárací ceremoniál sa bude konať v piatok 4. septembra o 15.15 hod. na atletickom štadióne Technickej univerzity na Watsonovej ulici v Košiciach. Pozývame všetkých olympionikov, aby sa tohto ceremoniálu bezpodmienečne zúčastnili. Organizátori zabezpečili pre všetkých, ktorí sú v tom čase na pracoviskách vo firme, jeden spoj R4 navyše. Okrem tradičných električiek zo Vstupného areálu do Košíc (R3 - 14.14 hod., R4 - 14.17 hod., R3 - 14.23 hod, a R3Z s odchodom 14.30 hod.) to bude mimoriadny spoj R4 k štadiónu TU na ulicu Boženy Nemcovej s odchodom zo Vstupného areálu o 14.26 hod. Tento spoj bude čakať na konečnej pri štadióne na tých športovcov, ktorým sa súťaže začnú už v piatok v telocvičniach či herniach vysokoškolských internátoch na Jedlíkovej ulici. Po slávnostnom otvorení olympiády sa môžu spomínaní športovci presunúť električkou R4 s odchodom o 16.15 hod. na zastávku k OC Optima.

V piatok sa na štadióne TU začne už o 15. hodine súťaž v malom futbale. Prihlásených je 18 mužstiev, ktoré organizátori vyžrebovali do štyroch skupín. Titul z vlaňajšieho ročníka obhajujú futbalisti z Energetiky. Od 13. hodiny budú o olympijské kovy bojovať na štvordráhe bývalých Hutných stavieb, na Kustrovej ulici (sídlisko Mier) kolkárky a kolkári. Od 15.30 hod. sa na dvorcoch v Mestskom parku začne súťaž v tenise. V telocvičniach na Jedlíkovej odštartuje volejbalový turnaj a v herniach súťaže v squashi i v stolnom tenise. V sobotu sa už od rána, od 8. hodiny, rozbehnú ďalšie preteky, súťaže a turnaje v šachu, v behu na 10 km, preteky korčuliarov, cyklistická časovka, turnaj v nohejbale a zápasy v softbale na trávnatom ihrisku na Vysokoškolskej ulici. V sobotu budú naďalej pokračovať od rána aj súťaže, ktoré odštartovali v piatok.

Vyhodnotenie a odovzdávanie cien a medailí sa uskutoční v sobotu večer v Jumbo centre. Kvôli medzištátnemu kvalifikačnému futbalovému zápasu Slovensko - Česko, ktorý budú chcieť určite sledovať v televízii aj naši olympionici, sa slávnostné odovzdávanie cien prekladá z 20. hodiny na 19.00 hod. Až potom bude podávaná v Jumbo centre večera a po nej príde na rad diskotéka.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...