Vyhľadávanie:

Olympijské novinky

Olympijské novinky

Predbežná štatistika prihlásených na XVII. ročník Letnej olympiády USSK 2007 je ešte poznamenaná pokračujúcimi dovolenkami. Počet prihlásených už i tak prekročil číslo 800. A práve preto štvrtkové zasadnutie organizačného výboru posunie termín registrácie štartujúcich na 28. august do 12. hodiny. Tento termín je definitívny, lebo treba vytlačiť a pripraviť na distribúciu všetkým súťažiacim stravovacie lístky podľa miesta súťaže. Bude to ako vlani - na štadióne TU Košice, na Watsonovej ulici v piatok, 7. septembra, po slávnostnom otváracom ceremoniáli a pre tých súťažiacich, ktorí na štart nastúpia až v sobotu, teda pre futbalistov v malom futbale, pre hráčov softbalu a kolkárov. Ďalšie výdajné miesta stravy budú v Mestskom parku pre tenistov, v Bowlingovom pube na Triede KVP pre hráčov bowlingu a v jedálni vysokoškolských internátov na Jedlíkovej pre súťažiacich vo volejbale, squashi, stolnom tenise, šachu a v sobotu aj pre atlétov - bežcov na 10 km, in line korčuliarov a cyklistov.

Pre tieto súťaže Národná diaľničná spoločnosť i ministerstvo dopravy dali súhlas na využitie trasy po cestnej komunikácii zo vstupného areálu do cieľa pod most na Myslavskej ceste a pre cyklistov zo štartu na Myslavskej ceste do Šace a späť. Rovnako je potrebné individuálne pripraviť pre každý šport olympijské tričká, ktoré uverejnila Oceľ východu minulý týždeň.

V čase slávnostného otvorenia olympiády v piatok, 7. septembra, bude opäť posilnená doprava električiek R4 zo vstupného areálu na konečnú zastávku na ulici B. Němcovej. Po otvorení sa potom pretekári a súťažiaci presunú späť na športoviská vo vysokoškolských internátoch na Jedlíkovej električkami na zastávku pri Hypernove. Platí to pre stolných tenistov, volejbalistov, šachistov a hráčov squashu. Na všetkých športoviskách bude pripravené občerstvenie.

Počet olympijských športov v tomto ročníku olympiády nezvyšujeme. Basketbalisti, ktorí na túto pozíciu kandidovali, sa chcú zúčastniť na viacerých súťažiach a tak zostávame pri firemnom šampionáte v mesiacoch september a október. Na prelome októbra a novembra budú mať premiéru majstrovstvá U. S. Steel Košice v hádzaní šípok. O tom však budeme záujemcov o tento šport včas informovať.

Zmenou oproti minulým ročníkom je organizácia Večera olympionikov. V Spoločenskom pavilóne nás v tomto roku kvôli rekonštrukcii neprivítajú, tak sme museli zmeniť miesto vyhodnotenia do Jumbo centra na Masarykovej ulici 2. Účastníkov stretnutia v sobotu, 8. septembra, pohostíme večerou (kurací rezeň, kofola, alebo pivo, ovocie a zákusok) i občerstvením. Večera sa bude podávať od 18. hodiny v Estrádnej sále na poschodí. O 20. hodine sa začne vyhlasovanie a odmeňovanie najlepších olympionikov cennými trofejami i olympijskými medailami. Vyhlásime tiež Miss olympiády 2007, ako aj Olympionika roka 2007 za dosiahnuté výsledky z oboch olympiád (zimná a letná).

Po vyhlásenií výsledkov bude všetkých olympionikov zabávať skupina Drišľak. Na záver sa pred Jumbo centrom uskutoční už tradičný olympijský ohňostroj.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...