Vyhľadávanie:

Olympijské športy 2006

Olympijské športy 2006

Na letnej olympiáde sa očakáva veľa debutantov

Od roku 1990 sa postupne rozširoval okruh športových odvetví podľa záujmu našich zamestnancov z pôvodných piatich na súčasných trinásť. Pretože je trvalý záujem podporovať telovýchovné a športové aktivity, neuzatvára sa ani súčasný počet športov letnej olympiády U. S. Steel Košice. K podpore športovania by mali prispieť aj poukážky Relaxpass na zakúpenie si niektorých prospešných aktivít ľudskému organizmu. Veríme, že sa to prejaví aj vo zvýšenom záujme o účasť na našej letnej olympiáde, ale i v nápadoch na nové atraktívne športové odvetvia, najmä pre mladšiu a strednú generáciu zamestnancov.
Trinásť športových odvetví tohto ročníka letnej olympiády znamená, že aktívni rekreační športovci si majú z čoho vybrať. Otvára sa tak aj možnosť pre menej odvážnych zúčastniť sa menej náročných súťaží. Za všetkých, názor jednej z 300 účastníčok na majstrovstvách v bowlingu: "Prišla som sa sem len tak pozrieť. Po prvý raz hrám v takejto herni, ale na budúci rok opäť určite prídem. Takú atmosféru a súťaživosť veru pri sporáku nezažijem".
Takže odkaz pre všetkých váhajúcich znie: "Olympiáda za vami domov nepríde, ale vy môžete prísť a spolu so svojimi kolegami si odniesť, okrem olympijského trička, množstvo dobrých dojmov a športových zážitkov."

Prezentujeme jednotlivé športové odvetvia:
Futbalisti v malom futbale si zmerajú sily na štadióne TU na Watsonovej ul. v piatok 8. 9. 2006 po skončení otváracieho ceremoniálu od 15.45 hod. a v sobotu od 7.30 hod. Vedúcim turnaja je Tomáš Moščák.
Volejbal - muži i ženy. Muži začínajú v piatok od 16.00 hod. v telocvični na Jedlíkovej a pokračujú v sobotu 9. 9. 2006 od 8.00 hod. Ženy odohrajú svoje stretnutia iba v sobotu od 8.00 hod. Mužov riadi Ľubomír Háber a ženy Jana Petríková.
Stolný tenis sa začína v herni na Jedlíkovej po otváracom ceremoniáli a po presune súťažiacich električkou od štadióna až pred OC Optima. Začína sa o 16.00 hod. a pokračuje v sobotu od 8.00 hod. Súťaž riadi Emil Gore.
Nohejbalisti už tradične na Bardejovskej ulici začínajú v sobotu od 8.00 hod. Vedúcim športového odvetvia je Jozef Tutko.
Kolky majú overenú herňu bývalých HS na Kustrovej ulici (na Mieri), začínajú podľa včas uverejneného rozpisu v piatok od 13.00 hod. Pokračujú v sobotu od 8.00 hod. Kolkárov vedie Karol Hanigovský.
Softbalistov privítajú na tréningovom ihrisku ŠK Akademik TU na Študentskej ul. v sobotu od 9.30 hod. Šport má na starosti Peter Šimurda.
Cyklisti štartujú v sobotu z Myslavskej cesty na časovku jednotlivcov do Šace a späť o 10.00 hod. Cyklistov organizuje a riadi Milan Brutovský.
Olympijská atletická desiatka má svoj štart zo vstupného areálu v sobotu o 9.00 hod. s cieľom na Myslavskej ceste. Bežcov vedie Jozef Sciranko.
Bowling má olympijskú premiéru v Bowling pube na triede KVP č. 1 v piatok 8. 9. 2006 podľa presného časového harmonogramu od 13.00 hod. Súťažiacich má na starosti Roman Fedák.
Tenistov privítame na dvorcoch v Mestskom parku v piatok od 15.30 hod a v sobotu od 8.00 hod. Tenis riadi Miloš Fodor.
Squash sa nám ujal ako olympijský šport a svoju herňu má k dispozícii na Jedlíkovej v piatok od 16.00 hod a v sobotu od 8.00 hod. Vedie ho Martin Repka.
Kolieskové korčule - súťaž absolvujú pretekári po rovnakej trase ako bežci. Štart bude v sobotu zo vstupného areálu o 8.55 hod. na cestu do Košíc pod vedením Daniely Pastierikovej.
Šachy začínajú v herni na Jedlíkovej v piatok po 16.00 hod a v sobotu od 8.00 hod. Vedie ich Dezider Fáber.
Výsledky súťaží vyhlásime a víťazov všetkých olympijských disciplín predstavíme v sobotu večer pred Spoločenským pavilónom o 20.00 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...