Vyhľadávanie:

Olympionici v safari klobúkoch

Olympionici v safari klobúkoch

Logo Schválením organizačného zabezpečenia a rozpočtu Letnej olympiády zamestnancov U. S. Steel Košice pre rok 2005, dostala príprava atletických súťaží a organizácia podujatia definitívnu podobu. Pod patronátom viceprezidenta pre ľudské zdroje Miroslava Kiraľvargu a v spolupráci s RO OZ METALURG bolo potvrdených 13 športov a stanovený termín konania olympiády na piatok a sobotu 2. - 3. septembra 2005.

K tradičným športom - malému futbalu, volejbalu, kolkom, stolnému tenisu, nohejbalu, softbalu, cyklistike, tenisu, behu na 10 km a squashu, pribudli preteky na kolieskových korčuliach, šach a futbal. Olympijský futbalový turnaj sa už konal ako majstrovstvá U. S. Steel Košice v mesiacoch máj - jún a víťazom sa stali futbalisti z Vysokých pecí. V kolektívnych športoch je dostatok priestoru pre každú vekovú skupinu súťažiacich. Platí to nielen o najmasovejšom turnaji v malom futbale, ale aj pre volejbal, nohejbal a softbal.

Pre jednotlivcov sú okrem ostatných spomínaných športov k dispozícii aj preteky na kolieskových korčuliach a po prvý raz si zasadnú za šachovnice aj vyznávači šachových figúrok. Za štrnásť doterajších ročníkov sa na letnej olympiáde vystriedalo 11 620 účastníkov z rôznych spoločností. Najviac štartujúcich bolo zo skupiny VSŽ, v posledných rokoch z U. S. Steel Košice. Každý ročník mal nejakú zvláštnosť a v mnohom sa od ostatných odlišoval. Organizátori sa neustále snažili účastníkov prekvapiť programom i zmenami v rámci slávnostného otváracieho i záverečného ceremoniálu. Postupne sme začali vztyčovať vlajky, zapaľovať olympijský oheň, pribudol sľub pretekárov i kultúrny program. Páčili sa folklórne vystúpenia, country, aj írske tance.

Najprv sa súťažilo len o diplomy, postupne k cenám pribudli športové poháre i medaily. Oživenie, ale aj zvýšenie záujmu o jednotlivé športy priniesli účastnícke tričká, šiltovky, či návleky na zápästia. Prihlásené družstvá postupne nastupovali v jednotných dresoch s nápisom spoločností či divíznych závodov. S priaznivým ohlasom sa stretla súťaž o miss olympiády, tradíciou sa už stal ohňostroj po skončení vyhlasovania víťazov a odovzdaní cien. Takmer všetci účastníci olympiády si pochvaľujú spoločenské posedenie pri dobrej večeri a diskotéke na Večere olympionikov. Vyvrcholením a veľkým ocenením pre všetkých súťažiacich bolo, keď v roku 1999 po prvý raz a potom pravidelne každý rok otváral olympiádu prezident spoločnosti a je už samozrejmé, že sa prezident i viceprezidenti zúčastňujú aj pri odovzdávaní cien.

S prípravou na tohtoročný jubilejný XV. ročník letnej olympiády začali organizátori stretnutím zástupcov z divíznych závodov, útvarov a úsekov, ktorých zoznam je uverejnený v prílohe tohto článku. Prihlasovanie sa účastníkov v tomto roku bude prebiehať jedine prostredníctvom týchto členov organizačného výboru, ktorí majú prístup do siete intranetu a k osobitnému programu na spracovanie prihlášok. Záujemcovia o olympijské súťaže z radov našich zamestnancov ich môžu postupne doručovať v elektronickej podobe, alebo písomne zástupcom DZ, útvarov a úsekov do 22. augusta 2005. Prihláška pre individuálne športy bude uverejnená aj v Oceli východu.

Na stretnutí organizačného výboru 30. augusta prevezmú pre všetkých účastníkov poukážky na stravu a vkusné letné safari klobúky. V nich sa všetci pretekári predstavia na slávnostnom ceremoniáli dňa 2. septembra o 15.15 hodine po prvý raz na štadióne Technickej univerzity na Watsonovej ulici. Nezabudnite, že dovolenkové obdobie sa rýchlo skončí, preto nenechávajte si možnosť prihlásiť sa do súťaží letnej olympiády na poslednú chvíľu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...