Vyhľadávanie:

Opäť hrajú trikrát doma

Opäť hrajú trikrát doma

Hokejisti HC Košice získali v domácej päťzápasovej šnúre 12 bodov

V predchádzajúcich dvoch týždňoch mala hokejová extraliga veľmi nahustený program. V rozpätí deviatich dní odohrali Košičania v Steel aréne päť zápasov, z ktorých si mohli na svoje konto pripísať 15 bodov. Zostalo však len pri želaní, pretože nášmu úradujúcemu majstrovi do tabuľky pribudlo len 12 bodov. Prečo? Pretože zo spomínaných piatich stretnutí sa dva razy predlžovalo. Raz, a to v zápase s Banskou Bystricou, boli naši hokejisti v predĺžení úspešní, za čo získali dva body. Domácu sériu zakončili zverenci trénera Rostislava Čadu s posledným extraligovým tímom z Nitry prehrou. Rovnako po predĺžení, za čo zinkasovali do tabuľky len jeden bod.

Po dlhšom čase sa v tomto zápase do streleckej listiny zapísal Michel Miklík. "Sú zápasy, keď vám tam padne všetko, ani neviete ako a potom prídu stretnutia keď netrafíte ani prázdnu bránku. Mne sa našťastie darilo, i keď ma mrzí, že svojím gólom som mužstvu k víťazstvu nepomohol," poznamenal autor nášho druhého gólu v nitrianskej bránke Miklík. Svoju nespokojnosť neskrýval ani tréner R. Čada, ktorý po tomto stretnutí objektívne zhodnotil hru svojich zverencov: "Nemôžeme byť spokojní, hrali sme zle. V piatom domácom súboji nemali hráči dostatočnú koncentráciu, agresivitu i nasadenie. Zrejme podcenili súpera, ktorému dovtedy patrila posledná priečka v tabuľke. Góly sme inkasovali zo štandardných situácií po individuálnych chybách v obrane." Trináste kolo nebolo teda pre Košičanov šťastné.

Všetko si však vynahradili v ďalšom kole, v nedeľu 10. októbra, na ľade vo Zvolene, odkiaľ si domov priviezli tri cenné body. Bolo to už ich dvanáste víťazstvo v tejto sezóne. Podobne ako v predchádzajúcich dvoch stretnutiach, aj v treťom zápase po sebe nastúpil do bránky HC Košice namiesto zraneného Júliusa Hudáčka Tomáš Halász. "I keď to bol ťažký zápas, mne sa chytalo dobre, bol som v pohode. Musím však pochváliť spoluhráčov v obrane, ktorí si robili svoju robotu veľmi dobre a nedovolili súperovi, aby sa dostával do bezprostrednej blízkosti našej bránky. Najmä v tretej tretine, keď sme viedli 2:1, domáci nebezpečne dobiedzali, ale do veľkých šancí sme ich nepustili," podotkol náš gólman T. Halász.

Po štvordňovej prestávke extraligový kolotoč pokračuje v piatok 15. októbra. Košičanov opäť čakajú tri stretnutia v Steel aréne. Fanúšikovia veria, že budú víťazné. Najprv sa v už spomínaný piatok stretnú s Martinom, v nedeľu 17. októbra privítajú Trenčín a v utorok 19. októbra hráme so Skalicou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...