Vyhľadávanie:

Opäť hráme Ligu majstrov

Opäť hráme Ligu majstrov

Do skončenia základnej časti hokejovej Tipsport ligy sezóny 2015/1016 zostávajú už len dve kolá. Úradujúci majster z HC Košice si v závere šiestej šestiny vybojoval prvé miesto v tabuľke a zároveň si zabezpečil miestenku do ďalšieho ročníka Ligy majstrov. Po nedeľňajšom zápase s Popradom, nad ktorým naši vyhrali vysoko 7:1, prekonali Košičania stobodovú hranicu a na svojom konte majú 103 bodov, čo je o deväť viac než má druhá Nitra. Kuriozitou troch predchádzajúcich domácich stretnutí s Nitrou, Zvolenom a s Martinom bolo, že vo všetkých troch zverenci trénera Rostislava Čadu prehrávali o dva góly, či už 0:2, alebo 1:3. Stali sa však majstrami obratov, pretože stav zápasov otočili vo svoj prospech a napokon vždy zvíťazili 4:3. Ako sa to stalo, vysvetlil tréner R. Čada slovami: „Vždy to bola iná situácia. Počas prestávky po druhej tretine stačilo mužstvo upokojiť. Zmenili sme organizáciu hry a preskupili sily. Tie obraty priniesli napokon svoje ovocie, pre divákov to bolo síce atraktívne, ale pre nás pozitívne zistenie, že dokážeme takéto zápasy otáčať. Je to pre nás povzbudzujúce, ale do budúcna to už nechceme zažiť.“

V posledných siedmich kolách sa darí nášmu útočníkovi Tomášovi Hrnkovi. Výrazne mu pomohli najmä štarty v reprezentácii. V každom z týchto zápasov dal buď gól, alebo prispel asistenciou. V základnej časti odohrajú naši majstri už len jeden zápas, a to v piatok 4. marca o 17.30 hod. doma s Trenčínom. Potom už budú čakať, ako sa vykryštalizuje postavenie na chvoste tabuľky, najmä na ôsmej priečke. Práve ôsmy tím bude ich súperom vo štvrťfinále play-off. Prvé dve štvrťfinálové stretnutia odohrajú v dňoch 11. a 12. marca na domácom ľade v Steel aréne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...