Vyhľadávanie:

Opustila športovcov

Opustila športovcov

V pondelok tohto týždňa sme sa dozvedeli smutnú správu, že vo veku 59 rokov náhle a nečakane navždy opustila veľkú rodinu rekreačných športovcov z U. S. Steel Košice Jarmila Šuniarová. Táto naša bývalá spolupracovníčka z Mechaniky začínala svoju kariéru v železiarňach ešte v roku 1964 a po štyridsiatich odpracovaných rokoch odišla v januári roku 2004 do dôchodku. Poznali sme ju ako aktívnu športovkyňu, ktorá reprezentovala svoj závod vo volejbale, v stolnom tenise, v streleckých i športovo-branných pretekoch a bola častou účastníčkou turistických akcií.

V poslednom období sa aktívne venovala lyžovaniu i vytrvalostnému behu. Často štartovala na dlhých tratiach a na svojom konte mala aj množstvo maratónov nielen na Slovensku, ale i v zahraničí. Pravidelne sa zúčastňovala letnej i zimnej olympiády zamestnancov U. S. Steel Košice, kde vo svojej vekovej kategórii sa stala niekoľkonásobnou víťazkou v olympijskej desiatke a v zime v behu na lyžiach. Naposledy vo februári vyhrala na zimnej olympiáde lyžiarske preteky v Hnilci a pohár, ktorý za prvenstvo v kategórii nad 50 rokov získala, bol jej posledným. Česť jej pamiatke!

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...