Vyhľadávanie:

Opustilo ich šťastie

Opustilo ich šťastie

V prvých šiestich kolách nového ročníka hádzanárskej extraligy mužov si naši hráči počínali veľmi dobre, veď ani v jednom zápase doma či vonku nestratili ani bod. Lenže prišlo siedme i ôsme kolo a na domácej palubovke dva razy prehrali. Najprv podľahli Považskej Bystrici o dva góly a v predohrávanom stretnutí 8. kola prehrali s majstrovským Prešovom o gól (30:31).

Obidva zápasy zverenci trénera Gabriela Schmiedta nezvládli najmä v závere, kedy im chýbalo viac športového šťastia. Kde hľadať príčiny týchto neúspechov? V obidvoch stretnutiach boli naši lepším mužstvom, hráči sa o priaznivejšie výsledky pripravili sami svojou ľahkovážnosťou, chybami v obrane i nedisciplinovanosťou v hre, veď proti Prešovu viedli 15:10 a v druhom polčase aj 19:16. V súboji s Prešovom prišli o body nielen vlastnou vinou, ale svoj podiel na víťazstve Prešova mala dvojica rozhodcov, ktorá inak posudzovala niektoré fauly domácich, než hostí.

Košičania teda klesli v tabuľke na tretiu priečku, ale nič nie je pre nich stratené, v odvete budú musieť opäť zabrať naplno. Už v najbližšom 9. kole, ktoré je na programe 5. novembra, pocestujú do Hlohovca, odkiaľ by sa mali vrátiť s plným bodovým ziskom. Tento nováčik má zatiaľ na svojom konte len 4 body za jedno víťazstvo a dve remízy, v tabuľke mu patrí predposledná siedma priečka. Doma našich hádzanárov uvidíme v sobotu 12. novembra, kedy sa v 10. kole stretnú s ŠKP Bratislava.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...