Vyhľadávanie:

Oslava úrodnej zeme Zemplína

Oslava úrodnej zeme Zemplína

V obci Kašov v sobotu 3. októbra vyvrcholilo týždňové podujatie pod názvom Oslava úrodnej zeme Zemplína. Spoločnú reč pri organizovaní akcie, ktorej ústrednou myšlienkou bolo zanechať niečo trvalé pre budúce generácie a pochváliť sa výsledkami pracovitých rúk ľudí spod Zemplínskych vrchov, po dlhšom čase znovu našli obec Kašov a Klub Zemplínčanov v Košiciach.

Počas celého týždňa bolo v miestnom parku počuť buchot drevených kladív a dlát drevorezbárov Jána Krajčiho a Stanislava Poleka, ktorých sochy budú odteraz, spolu s obnovenou obecnou studňou, ktorá v minulosti slúžila na uhasenie smädu pre všetko živé v obci a ktorú pomohol jej občanom obnoviť Andrej Rohuň, dotvárať scenériu tejto malebnej dedinky. Drevené klenoty za prítomnosti tvorcov slávnostne odhalil starosta obce Imrich Moňak. Pri tomto akte nemohol chýbať ľudový spev ženskej speváckej skupiny Rozmarija z Novosadu a mužskej speváckej skupiny Žipovčan z Nižného Žipova.

V miestnom kultúrnom stredisku si potom hostia prezreli výstavu produktov jesennej úrody a poľovníckych trofejí obyvateľov obce. Na záverečnej recepcii pri ľudovej hudbe si organizátori sľúbili, že toto podujatie určite nebolo posledným. Sú presvedčení, že je mnoho spôsobov, ako si spríjemniť dnešný život a sprostredkovať odkazy pre budúce generácie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...