Vyhľadávanie:

Oslavy Dňa mesta Košice už od štvrtka

Oslavy Dňa mesta Košice už od štvrtka

Ponuka je bohatá, každý si môže nájsť to svoje

Tradične sa už prvé májové dni spájajú s oslavami Dňa mesta Košice. Ich 14. ročník, ktorým si pripomenieme 639. výročie udelenia erbovej listiny panovníkom Ľudovítom Veľkým nášmu mestu ako prvému v Európe, sa začne vo štvrtok, 1. mája a potrvá do štvrtku, 8. mája. Pre Košičanov i návštevníkov metropoly východu pripravili organizátori rad spoločenských, kultúrno-zábavných i športových akcií a sprievodných podujatí, ktoré podporila aj spoločnosť U. S. Steel Košice. Zajtra na všetkých čaká slávnostné otvorenie sezóny detskej železnice i ZOO, na Hlavnej zasa privítajú milovníkov historických vozidiel. Na 6. ročníku medzinárodného podujatia Cassovia Retro 2008 budete môcť obdivovať nielen staručké, no nádherné veterány, ale i súčasné novinky zo sveta automobilov.

Kreslenie na asfalt, voľba študentského richtára, súťažná prehliadka najúspešnejších rockových kapiel z Košíc i okolia, ale i večerné divadelné predstavenia na Dominikánskom námestí budú na programe v piatok, 2. mája.

Ak ste obdivovateľmi historického šermu, rezervujte si v sobotu, 3. mája, popoludní čas. V Mestskom parku budete môcť byť svedkami rekonštrukcie historickej bitky v komponovanom programe Rinčanie zbraní v Above, večer zasa fakľového sprievodu Hlavnou ulicou. Nedeľa, 4. mája, bude patriť športu, hudbe i tancu. Južania v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici pripravili pre deti minifutbalový turnaj, na pódiu pri Dolnej bráne rozihrá žilky kapela Irish Rose i írsky tanec a step v podaní skupiny Roonah. Podujatie Street Dance Show, v ktorom sa na pódiu pri Immaculate predstavia košické tanečné formácie, začne o 17. hodine.

Pondelok, 5. mája, sa skutoční 2. ročník Primátorskej kvapky krvi, na Hlavnej dostane priestor trh tradičných remesiel, hudobno-tanečný folklórny program a podvečer i operetný galakoncert, ktorý venuje mestu Štátne divadlo Košice.

Kokteil podujatí je pripravený na utorok, 6. mája. Na medzinárodnom ekumenickom vedeckom sympóziu sa bude hovoriť o rodine ako nádeji budúcnosti, v Galérii Bašta bude na všetkých záujemcov čakať vernisáž výstavy fotografií miest, ktoré boli alebo sa usilujú stať sa Európskym hlavným mestom kultúry. Popoludnie bude patriť 6. ročníku celoslovenského charitatívneho podujatia Na kolesách proti rakovine, ktoré sa uskutoční na Hlavnej. Oslavy Dňa mesta Košice vyvrcholia v stredu, 7. mája, slávnostným ceremoniálom pred štátnym divadlom, ktorý bude spojený s odovzdávaním cien mesta a cien primátora mesta Košice. Nositeľom ocenení, ale i všetkým ostatným, bude venovaný koncert Košice Košičanom, ktorý sa uskutoční pod holým nebom pri súsoší Immaculata o 17. hodine.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...