Vyhľadávanie:

Oslavy Hutníckych dní

Oslavy Hutníckych dní

Hutníckou hymnou a slávnostným zhromaždením študentov a pozvaných hostí sa v pondelok 7. novembra 2005 začali v Strednej priemyselnej škole hutníckej na Alejovej ulici v Košiciach Hutnícke dni, ktoré už neodmysliteľne patria k tradíciám školy. Pozvanie na otvorenie dvojdňových osláv, ktorých cieľom je podporiť a prehĺbiť vzťah i výchovu mladej generácie hutníckeho povolania, prijali predseda Košického samosprávneho kraja Rudolf Bauer, Mária Kokardová, vedúca odboru školstva KSK, zástupcovia Hutníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach, predstavitelia samosprávy, družobných zahraničných škôl, Zväzu hutníctva, geológie a ťažobného priemyslu i spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorú reprezentovali viceprezident pre personálne vzťahy a motiváciu Martin Pitorák a generálni manažéri Milan Polča a Vladimír Jacko.

Hostia v svojich krátkych príhovoroch ocenili aktivity vedenia školy, ktorá pri výchove budúcich hutníkov stavia na odbornosti, efektívnosti, etike a humanizme. V mene vedenia U. S. Steel Košice pozdravil slávnostné zhromaždenie viceprezident Martin Pitorák, ktorý okrem iného vyslovil presvedčenie, že nadštandardná spolupráca medzi fabrikou a školou pri odbornej príprave budúcich hutníkov a skvalitňovaní výuky bude pokračovať.

Popoludní sa uskutočnil Deň otvorených dverí a tiež zasadnutie členov občianskeho združenia Hutník. Včera, v čase našej uzávierky, vyvrcholili Hutnícke dni basketbalovým turnajom a v poradí už 7. medzinárodnou odbornou konferenciou pod názvom Mládež, odbornosť, voľba povolania. O jej priebehu i výsledkoch, ako aj cechovej slávnosti Šachták, budeme informovať v budúcom vydaní Ocele východu

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...