Vyhľadávanie:

Otvárací ceremoniál bude plný podujatí

Otvárací ceremoniál bude plný podujatí

Košice sa stávajú európskym hlavným mestom kultúry

Na tristošesťdesiatpäť dní sa metropola východného Slovenska stáva v tomto roku európskym hlavným mestom kultúry. Od otváracieho ceremoniálu nás delia už len tri dni. Uskutoční sa 19. a 20. januára 2013 a bude plný podujatí najrozličnejších žánrov, ktoré vyvrcholia koncertom britskej funkovej formácie Jamiroquai v Steel aréne.

Organizátori sľubujú, že si Košičania i návštevníci mesta prídu počas nastávajúceho víkendu skutočne na svoje. Program, v ktorom vystúpia stovky účinkujúcich, odštartujú v sobotu o 9. hodine Raňajky v meste. Uskutočnia sa na dvanástich miestach v centrálnej časti mesta a sľubujú nečakané stretnutia a diskusie na množstvo zaujímavých tém s environmentalistami, s architektom Kasární/Kulturparku, hudobníkmi, grafológom, módnymi návrhármi, či Literárnym klubom. Prostredníctvom medzinárodných kultúrnych bodov sa predstavia rôzne národy a národnosti žijúce v Košiciach, ktoré budú prezentovať nielen svoj folklór a gastronómiu. Divadelné predstavenia ponúknu tradičné, ale aj nové formy prezentácie hier od známych, ale aj menej známych autorov. Pripravené sú aj filmové premietania a výstavy fotografií.

Pastvou pre oči budú podujatia venované dizajnu, prehliadkam a prednáškam o móde, ktoré sa budú konať počas víkendu vo Východoslovenskej galérii Košice. Nesporne zaujme podujatie pod vše hovoriacim názvom Zimný zber Fakulty umení, Scéna divadla a tanca v Historickej radnici, program konzervatoristov v kaviarni Slávia, či popoludňajší program pri Immaculate Pódium Pentapolitana. Určite si nenechajte ujsť slávnostné rozsvietenie historickej a kultúrnej dominanty nášho mesta - Dómu sv. Alžbety, ktoré sa uskutoční v sobotu o 17. hodine, či vychutnajte SI niektorý z koncertov, ktoré sa uskutočnia na takmer tridsiatich rôznych miestach. Pre deti je pripravený program plný hier, rozprávok, výstav a nebude chýbať ani bábkové divadlo, tvorivé dielne a karneval.

Oficiálne otvorenie Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013 sa uskutoční v nedeľu 20. januára o 16. hodine v Štátnom divadle, veľká otváracia šou pri Dolnej bráne sa začne o 18. hodine.

Podrobný program nájdete na intranete USSK alebo na webovej stránke www.ehmk.sk.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...