Vyhľadávanie:

Otvor svoje srdce

Otvor svoje srdce

Odborná konferencia o senioroch i benefičný koncert na pomoc ľuďom v núdzi

Benefičným koncertom v Premonštrátskom kostole sv. Trojice v Košiciach, ktorý sa uskutočnil v sobotu 19. novembra 2005 večer, sa začala tohtoročná kampaň Arcidiecéznej charity Košice pod názvom Otvor svoje srdce. Na podujatí, ktorého generálnym partnerom bola spoločnosť U. S. Steel Košice, vystúpili populárne osobnosti i skupiny slovenského hudobného neba. Záznam z mimoriadne hodnotného koncertu odvysiela Slovenská televízia 27. novembra 2005 na Dvojke o 17.15 hodine.

Cieľom kampane, ktorá začína vždy v predvianočnom čase je, ako informoval na tlačovej besede riaditeľ Arcidiecéznej charity Košice Ján Dečo, vplývať na verejnosť, aby bola schopná a ochotná účinne vnímať problémy jednotlivcov i spoločnosti. V tejto súvislosti sa chce charita zamerať predovšetkým na zlepšenie a zintenzívnenie komunikácie s verejnosťou.

Arcidiecézna charita ponúka spoluprácu pri podpore rôznych zaujímavých projektov. Miestnych, regionálnych i medzinárodných. Spomeňme útulok pre bezdomovcov, prímestské tábory pre sociálne slabé deti, krízové bývanie pre týrané ženy a deti, hospic pre nevyliečiteľne chorých. To je len zlomok aktivít, na ktoré môže prispieť každý, kto si zakúpi kahanček s logom Otvor svoje srdce. Dobrovoľníci ich od pondelka 21. novembra ponúkajú na Hlavnej ulici. Cena je dobrovoľná. "Zapálením kahančekov vo svojich oknách počas Vianoc ľudia podporia naše projekty a vyjadria tak zároveň svoju spoluúčasť s ľuďmi v núdzi," skonštatoval Ján Dečo.

Súčasťou tohtoročnej kampane bolo aj odborné podujatie - Seniorkonferencia 2005, ktorá sa uskutočnila v piatok 18. novembra v kultúrno-spoločenskom centre Južan. Diskutovalo sa o trendoch v starostlivosti o seniorov z hľadiska zdravotného poistenia, sociálnych službách pre ľudí v tejto vekovej kategórii, životných podmienkach starších ľudí, sociálnej práci v hospicoch, domácej ošetrovateľskej starostlivosti a rôznych iných témach súvisiacich so starostlivosťou o starých občanov.

Ako jediný za priemyselnú sféru vystúpil na konferencii viceprezident pre pracovné vzťahy a motiváciu Martin Pitorák, ktorý prezentoval aktivity spoločnosti U. S. Steel Košice v oblasti starostlivosti o bývalých zamestnancov, dnes na zaslúženom odpočinku. Hovoril tiež o problematike zamestnávania ľudí po dovŕšení dôchodkového veku i vzťahoch zamestnavateľa k nim, skúsenostiach zo stretnutí vedenia spoločnosti s hutníkmi, ktorí si pripomínajú životné a pracovné jubileá i pravidelných stretnutí bývalých zamestnancov s vedením odborov a vedením divíznych závodov, podpore klubu dôchodcov pri občianskom združení Jeseň života a ďalších aktivitách, ktoré pomáhajú rozvíjať vzájomné vzťahy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...