Vyhľadávanie:

Parkovisko pre kamióny do konca augusta

Parkovisko pre kamióny do konca augusta

Príspevok U. S. Steel Košice k zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky

Výstavba parkoviska pre kamióny pri bráne č. 4 sa stáva realitou. Prvý výkop na mieste bývalých železiarenských skleníkov príde na rad koncom tohto mesiaca, nové parkovisko s príslušenstvom by vodiči mohli využívať už v závere augusta 2010.

"Projekt na výstavbu parkoviska schválilo vedenie U. S. Steel Košice a firma má aj právoplatné stavebné povolenie udelené obcou Sokoľany," informoval riaditeľ U. S. Steel Košice pre riadenie projektov z útvaru generálneho manažéra pre inžinierske činnosti František Ziolkovský. "V najbližších dňoch očakávame, že vedenie korporácie U. S. Steel podpíše finálny dokument na pridelenie finančných prostriedkov."

Nové parkovisko bude mať 53 miest na parkovanie kamiónov. Vodiči budú mať k dispozícii aj hygienické zariadenia a registračný terminál. Počas výstavby verejnosť nečakajú významné obmedzenia. "Existujúca kapacita parkovania pre osobné motorové vozidlá pred bránou č. 4 nebude dotknutá, v súvislosti s hustejšou premávkou však bude treba v tomto dopravnom uzle zvýšiť pozornosť a dbať na osobnú bezpečnosť. Investor ani dodávateľ v spomínanom úseku nepredpokladajú výrazné obmedzovanie kamiónovej prepravy v oboch smeroch, s určitými obmedzeniami rátajú pri budovaní prístupovej cesty na nové parkovisko. Ide o cestu, ktorá sa napája na existujúcu komunikáciu U. S. Steel Košice smerujúcu k bráne č. 4. Obmedzenia budú s dodávateľom prác regulované s dôrazom na bezpečnosť cestnej premávky a priority kamiónovej prepravy," zdôraznil F. Ziolkovský.

Nové parkovisko predovšetkým zvýši bezpečnosť cestnej premávky. V ostatných piatich rokoch totiž vzrástla kamiónová preprava výrobkov U. S. Steel Košice o 40 percent, čo sa prejavilo aj na vyťaženosti štátnej cesty medzi Šacou a Haniskou. Spokojní budú aj zamestnanci spoločnosti, ktorí po komunikácii v blízkosti brány č. 4 jazdia motorovými vozidlami, bicyklami či chodia peši. A naostatok, spokojní budú určite aj kamionisti, ktorí sa zo štátnej cesty budú môcť presunúť na vyhradenú plochu, kde nájdu aj primerané sociálne zázemie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...