Vyhľadávanie:

Partnerstvo U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie už desať rokov prispieva k rozvoju regiónu

Partnerstvo U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie už desať rokov prispieva k rozvoju regiónu

U. S. Steel Košice, s.r.o. a  Karpatská nadácia otvorili v pondelok 24. októbra 2016 desiaty ročník grantového programu Spoločne pre región, v ktorom prerozdelia 13 500 eur na podporu verejnoprospešných  komunitných projektov.

O grant z programu sa môžu uchádzať neziskové organizácie a miestne samosprávy z Košického a Prešovského samosprávneho kraja, v ktorých aktívne pôsobia zamestnanci spoločnosti U. S. Steel Košice, s.r.o. a jej dcérskych spoločností. Granty v maximálnej výške 2 500 eur  podporia  inovatívne projekty zvyšovania bezpečnosti vo všetkých oblastiach života, zmysluplné voľnočasové aktivity pre deti a mládež, ako aj  environmentálne a vzdelávacie aktivity. Uzávierka prijímania žiadostí o grant je 16. januára 2017.

Administrátorom grantového programu U. S. Steel Košice, s. r. o. je  Karpatská nadácia. Od svojho otvorenia  program podporil 89 projektov celkovou sumou viac ako 228 000 EUR.

„Program Spoločne pre región je unikátnym projektom, pretože v ňom nejde len o poskytnutie našej finančnej podpory, ale aj o zapojenie a spoluprácu našich zamestnancov s inými organizáciami. Som hrdý, keď vidím, ako dobrovoľne prispievajú a pracujú pre dobrú vec. To vytvára špeciálne hodnoty a umožňuje nám aktívne a spoločne pomáhať regiónu,“ povedal pri otvorení jubilejného 10. ročníka programu Scott Buckiso, prezident hutníckej spoločnosti.

V minulom ročníku získalo podporu sedem organizácii. Jednou z nich je aj aj občianske združenie Barlička z Prešova, ktoré sa už od roku 1999 snaží likvidovať bariéry brániace zdravotne postihnutým integrovať sa a uplatniť v spoločnosti. Projekt Bezpečne na cestách, bezpečne domov privádza do areálu OZ Barličky deti z Prešova a okolia a spája dopravnú výchovu s príležitosťou pre mladých ľudí s postihnutím plniť zodpovedné úlohy asistentov dopravnej výchovy.

„Názov nášho grantového programu nesie v sebe posolstvo, ktoré naša nadácia dlhodobo nasleduje. Ak chceme pozdvihnúť tento región, musíme to robiť spoločne. Vážime si, že  spoločnosť U. S. Steel Košice, s.r.o nám už 10 rokov nepretržite pomáha posolstvo napĺňať  a je príkladom aj pre ostatných kľúčových hráčov v regióne,“ konštatuje Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie.      

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...