Vyhľadávanie:

Peniaze vo fondoch zarobili

Peniaze vo fondoch zarobili

Doplnková dôchodková spoločnosť Stabilita informuje

Už onedlho získajú sporitelia v treťom pilieri čerstvú informáciu o tom, ako sa peniazom na ich účtoch vlani darilo, či a koľko zarobili. Doplnková dôchodková spoločnosť Stabilita, ako uviedla vedúca oddelenia marketingovej komunikácie Jana Volnerová, začala výpisy z účtov posielať práve dnes.

"Vo všetkých sledovaných ukazovateľoch sa DDS Stabilita darilo. Uzavreli sme 247 nových zamestnávateľských zmlúv a viac ako 8 500 účastníckych zmlúv. Evidujeme tiež dlhodobý rast výšky priemerného príspevku zamestnávateľa, ktorý je, treba povedať, od vzniku doplnkového dôchodkového sporenia, v priemere vyšší ako príspevok klienta. V súčasnosti predstavuje 16,70 eura, u sporiteľov sa priemerná výška príspevku prehupla cez hranicu 12 eur. Priaznivé je, že sa o produkt zaujíma stále viac mladších sporiteľov a poistný kmeň tak "starne" oveľa pomalšie. Vekový priemer klientov je 46 rokov," konštatovala Jana Volnerová.

Na margo vlaňajšieho zhodnotenia úspor sporiteľov poznamenala, že výsledky roka opäť potvrdzujú trend, že spoločnosti Stabilita sa v tomto smere dlhodobo darí efektívne zhodnocovať úspory klientov. "V našom najväčšom, príspevkovom, fonde sme v porovnaní s inými, bežne využívanými sporiacimi bankovými produktmi, dosiahli vysoko nadštandardný výnos, a to 4,27 percenta. V akciovom fonde, ktorý máme len od roku 2012, predstavuje vlaňajší výnos až 7,64 percenta. Mimoriadnu radosť máme z výsledkov výplatného fondu, z ktorého sa už vyplácajú dávky našim poberateľom, a kde výnos 4,23 percenta niekoľkonásobne prevýšil zhodnotenie v konkurenčných DDS. Z noviniek pre klientov by sme radi dali do pozornosti novú responzívnu webovú stránku, na ktorej nájdu klienti aj celý rad dôležitých informácií, vrátane novinky v podobe interaktívnych grafov, na ktorých môžu sledovať priebežný vývoj zhodnocovania úspor vo fondoch. Stav na svojom účte si zasa môžu veľmi jednoducho overiť kedykoľvek v priebehu roka, ak budú mať aktivovaný prístup na účastnícky portál. Stačí vyplniť príslušné tlačivo, doručiť nám ho, aj elektronickou poštou, a my záujemcovi zašleme heslo, pomocou ktorého sa na portál môže prihlásiť," dodala Jana Volnerová.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...