Vyhľadávanie:

Piaty súboj na Veľkonočnú nedeľu

Piaty súboj na Veľkonočnú nedeľu

Hokejový vicemajster rozohral na domácom ľade semifinálovú sériu play-off s Nitrou

V nedeľu 24. a v pondelok 25. marca 2013 sa hokejisti HC Košice predstavili na domácom ľade v dvoch zápasoch semifinálovej série play-off proti HK Nitra. Do semifinále sa naši prebojovali cez Poprad po víťaznej štvrťfinálovej sérii 4:3 a Nitrania postúpili po víťazstvách nad Trenčínom na zápasy 4:0. Hokejisti HC Košice sa s Nitrou stretli dva razy vo štvrťfinále play-off a to v sezónach 2004/2005 a 2010/2011. Po výsledkoch 4:1 na zápasy vždy postúpili do semifinále. O stabilnej dlhoročnej hre nášho mužstva v predchádzajúcich extraligových ročníkoch svedčí skutočnosť, že sa už po dvanásty raz za sebou ocitli v semifinále a okrem toho majú na svojom konte aj päťročnú šnúru účasti vo finále. Či sa im to v tejto sezóne sériu podarí natiahnuť, to sa ukáže až v ďalších semifinálových play-off stretnutiach v Nitre alebo v Košiciach.

Zatiaľ je po dvoch zápasoch na našom ľade stav série vyrovnaný 1:1. Semifinálové súboje s Nitrou nezačali Košičania dobre, pretože v úvodnom nedeľňajšom zápase prehrali 3:5, hoci takmer päť minút pred koncom ešte viedli 3:2. Stratili tak domácu neporaziteľnosť v tomto ročníku play-off. Nitrania dokázali v Steel aréne vyhrať po druhý raz v sezóne. Naopak Košičania na domácom ľade prehrali iba druhý raz od 8. novembra 2012, keď trénerskú taktovku prevzal Milan Staš.

V druhom súboji sa naši hokejisti zo všetkých síl snažili o prvé víťazstvo v tejto sérii, ale boli po vedúcom góle hostí v psychickej nevýhode. "Druhú prehru sme si nepripúšťali, pretože cestovať do Nitry za nepriaznivého stavu 0:2 na zápasy, to by nebolo dobré," rozhovoril sa tréner Milan Staš a dodal: "Dlho sme sa snažili o vyrovnanie, až napokon sa nám to podarilo kurióznym gólom Martina Chovana od stredovej čiary. Aj také góly patria k hokeju. Tento raz sa hokejové šťastie priklonilo na našu stranu." Keďže sa v riadnom hracom čase nerozhodlo o víťazovi, zápas ďalej vyústil do desaťminútového predĺženia. Ani v ňom rozhodujúci gól nepadol a tak o osude tohto duelu sa rozhodlo v samostatných nájazdoch. V nich drámu rozuzlil náš útočník Tomáš Marcinko, ktorý ako jediný prekonal brankára hostí M. Laca. Ako to dosiahol? " Keď sa ma tréner opýtal, či si trúfam, hovorím mu, nemám s tým problém. I keď som v predĺžení spálil dve šance, veril som si. A vyšlo to. Medzi chráničmi brankára som našiel medzeru a puk si našiel cestu do siete."

Semifinálová séria pokračuje dvoma zápasmi vo štvrtok 28. a v piatok 29. marca na ľade v Nitre. Keďže v play-off sa hrá na štyri víťazné stretnutia, séria sa určite vráti do Košíc, kde sa piaty vzájomný súboj medzi Košicami a Nitrou odohrá na Veľkonočnú nedeľu 31. marca. Prípadný šiesty súboj by bol potom na programe v utorok 2. apríla v Nitre a rozhodujúci siedmy zápas by sa hral vo štvrtok 4. apríla v našej Steel aréne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...