Vyhľadávanie:

Pietna spomienka turistov

Pietna spomienka turistov

Klub turistov mesta Košice, KT Víkend a TOM Krtko KAC Jednota Košice každoročne začiatkom novembra spoločne organizujú pietnu spomienku. Mottom tohtoročného, už 11. ročníka tejto akcie, je: "Chráňme si naše spomienky, lebo tie ostávajú, keď všetko pominie..." Pietna spomienka sa uskutoční v sobotu 7. novembra o 10.30 hod. pri kaplnke v blízkosti chaty Lajoška na Prednej holici. Organizátori pozývajú všetkých rekreačných turistov a priateľov prírody z radov zamestnancov U. S. Steel Košice. Zapálením sviečky si účastníci uctia pamiatku zosnulých turistov a zaspomínajú na svojich blízkych priateľov a známych, ktorí milovali prírodu.

Ku kaplnke sa dostanete turistickými chodníčkami z Vyšného Klátova, Hýľova, zo Zlatej Idky, z Opátky, Košickej Belej alebo z Jahodnej. Autobus MHD č. 40 na Jahodnú odchádza z Košíc o 8.00 hod., smer Košická Belá o 7.20 hod., smer Vyšný Klátov 6.55 hod. a smer Hýľov a Zlatá Idka o 7.10 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...