Vyhľadávanie:

Plníme environmentálne požiadavky

Plníme environmentálne požiadavky

Nové skladovacie kapacity do konca roka 2008

Skládka nie nebezpečného odpadu predmetom verejného prerokovávania

Stavba U. S. Steel Košice - Skládka nie nebezpečných odpadov bola v uplynulých dňoch v zmysle zákona o posudzovaní vplyvov životného prostredia predmetom verejného prerokovávania, ktoré sa za účasti zástupcov všetkých dotknutých strán, vrátane starostov mestskej časti Košice-Šaca a obce Veľká Ida, uskutočnilo v priestoroch odboru životného prostredia Magistrátu mesta Košice.

Zámer vybudovať novú skládku nie nebezpečných odpadov v košickej oceliarni už navrhovatelia i spracovatelia prerokovali na Ministerstve životného prostredia SR.

"Naše riešenie súvisí s ukončením platností rozhodnutí pre skládku nie nebezpečného odpadu. Do konca roka 2008 bude jej kapacita naplnená," informoval vedúci oddelenia environmentálny rozvoj z úseku GM pre environment Milan Sanči, ktorý spolu s kolegom, špecialistom Dušanom Vitkom a manažérom projektu z úseku Inžinierske činnosti Júliusom Hoborom zastupoval na stretnutí spoločnosť U. S. Steel Košice. "To je dôvod, prečo musíme mať do konca budúceho roka pripravené nové skladovacie kapacity." Návrh je efektívny, ráta so zriadením skládky na telese súčasného suchého odvalu (haldy), takže nebude zaberať nové územné plochy na skladovanie odpadu. Bude na mieste, kde v súčasnosti externá organizácia na základe zmluvného vzťahu s USSK ťaží trosku a kovové zliatky, ktoré nachádzajú opätovné využitie vo výrobnom procese v divíznych závodoch Vysoké pece a Oceliareň. Po materiále, ktorý vyťaží, vznikne približne 20-metrová jama, až na pôvodný terén, kam sa bude odpad navážať etapovito. Podľa toho, ako bude ťažba prebiehať.

Skládka s kapacitou 4,2 alebo 4,4 milióna kubíkov, záleží na konečnom technickom riešení, bude spĺňať všetky zákonné kritériá a požiadavky. Bude vybavená všetkými tesniacimi a ochrannými prvkami i monitorovacím systémom. Proti zámeru nevzniesli účastníci verejného prerokovávania stavby žiadne námietky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...