Vyhľadávanie:

Plníme sny

Plníme sny

Štipendijný program U. S. Steel Košice pomáha talentovaným študentom

Sú talentovaní, cieľavedomí, húževnatí, život majú pred sebou. Šance, ktoré im ponúka, určite zvládnu. Tak ako vysokoškolské štúdium, ktoré sa im podarilo v uplynulých dňoch úspešne zavŕšiť. Napriek nie najlepšiemu zázemiu a sociálnej situácii ich rodín. Aj preto sú za príležitosť, ktorú im prostredníctvom štipendijného programu poskytla košická oceliareň veľmi vďační... A pomoc, ktorej sa im dostávalo, oplácali. Nebolo nič nezvyčajné vidieť ich pomáhať na rôznych charitatívnych podujatiach U. S. Steel Košice, úplne samozrejme sa zapájali do viacerých firemných, ale aj iných dobrovoľníckych aktivít. Tak ako napríklad rodáčka zo Sobraniec Martina Remáčová, pre ktorú je pomoc iným úplne prirodzená. Aj keď študovala v Martine náročnú medicínu, nikdy neváhala precestovať desiatky kilometrov do Košíc s cieľom byť užitočná pre iných. Napríklad aj v charitatívnom stánku U. S. Steel Košice počas Košických Vianoc. Koncom júna nám oznámila milú správu.

Po úspešnom ukončení štúdia na Jesseniovej lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Martine bola 1. júla 2011 slávnostne promovaná a bol jej udelený titul MUDr. (medicinae universae doctor - doktor všeobecného lekárstva). "Chcela by som sa vám zo srdca poďakovať," napísala v liste, "že ste prispeli k tomu, aby sa mi mohol splniť môj najväčší sen. Dúfam, že budem dobrou lekárkou."

Nové možnosti sa otvárajú aj pred čerstvým magistrom Michalom Mochťákom, ktorý minulý mesiac úspešne ukončil štúdium politológie na Masarykovej univerzite v Brne. Teraz ho čaká dôležité rozhodnutie. Zúčastnil sa prijímacích pohovorov do doktorských programov na jeho alma mater i Univerzite Karlovej. Prijali ho vďaka plnému počtu bodov na obidve. Prikloniť sa však môže len k jednej možnosti... Podporu a pomoc zo strany U. S. Steel Košice, ktorých sa mu dostalo počas štúdia, si veľmi cení. "Priamo zamerané a adresné štipendiá pre mladých ľudí zo sociálne slabých rodín predstavujú najlepší spôsob investícií do rozvoja spoločnosti. Chcel by som týmto vyjadriť obdiv a zároveň vďaku za pomoc, ktorá mnohým perspektívnym ľuďom umožňuje dosahovať méty, inak ťažko predstaviteľné či dokonca reálne," uviedol. "Po piatich rokoch štúdia na vysokej škole pociťujem istú dávku hrdosti na to, že som mohol byť súčasťou tohto skvelého programu. Ďakujem!"

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...