Vyhľadávanie:

Plynári vyhlásili stav núdze

Plynári vyhlásili stav núdze

Mimoriadna situácia - Slovensko bez zemného plynu

Po tom, čo sa dodávky zemného plynu z Ukrajiny na Slovensko včera, 7. januára, úplne zastavili, priemyselní odberatelia fungujú v núdzovom režime. Dodávky pre veľkoodberateľov obmedzil Slovenský plynárenský priemysel (SPP) vyhlásením ôsmeho odberového stupňa. Znamená to, že priemyselní odberatelia so zmluvne dohodnutým množstvom zemného plynu nad 633 MWh (nad 60 000 m3) musia znížiť odber zemného plynu na úroveň bezpečnostného minima, oznámil distribútor plynu, SPP.

Obmedzenia v dodávkach plynu sa týkajú približne tisíc podnikov, medzi nimi aj U. S. Steel Košice. Oceliareň okamžite urobila kroky na to, aby chránila vlastných ľudí, jednotlivé zariadenia a celý podnik. Ide o mimoriadnu situáciu vyžadujúcu si veľmi zodpovedný prístup. Technici, reagujúc na vývoj situácie v dodávkach plynu, pracujú na detailoch núdzových plánov.

"Tento týždeň musíme ukázať, že vďaka maximálnej koncentrácii, sústredeniu sa na priority, ako aj technickej kreativite prekonáme problémy súvisiace s prerušením dodávky plynu. Z prvých reakcií vidím, že ľudia vedia promptne reagovať, ale chcem vám pripomenúť, aby ste dbali o bezpečnosť, keďže nie je nič dôležitejšie ako váš život," odkázal prostredníctvom Ocele východu všetkým zamestnancom prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...