Vyhľadávanie:

Po derby víťazne aj pod Urpínom

Po derby víťazne aj pod Urpínom

Domáca premiéra hokejistov HC Košice v Tisport lige proti Popradu sa vydarila

Uplynulý ročník najvyššej hokejovej súťaže bol pre Košičanov bronzový. Po ôsmich finálových účastiach v rade, z ktorých päť pretavili v majstrovský titul, sa museli v sezóne 2015/2016 uspokojiť len s bronzom. Preto sa tréner Rostislav Čada so svojím asistentom Marcelom Šimurdom rozhodli pre zmeny, ktoré by oživili káder. Do mužstva pribudli viacerí skúsení hráči, z nich najznámejší je košický odchovanec Ladislav Nagy, ktorému chýba domáci majstrovský titul. Hokejisti HC Košice ladili formu o mesiac skôr, keďže boli účastníkmi skupinovej fázy Ligy majstrov.

Naša najvyššia hokejová súťaž bude mať aj v sezóne ročníka 2016/2017, spolu s tímom Orange 20, opäť jedenásť účastníkov. Nováčikmi sú Nové Zámky a Liptovský Mikuláš. Mužstvo z Nových Zámkov sa do ligy dostalo cez baráž, Liptáci odkúpením licencie od Piešťan. Oproti uplynulým ročníkom dôjde v Tipsport lige k dvom zmenám. V predĺžení už nebudú hrať štyria proti štyrom, ale traja proti trom a v play-off, ak v piatom vzájomnom stretnutí skončí zápas nerozhodne, nebudú trestné strieľania, ale budú nasledovať 20-minútové predĺženia až do tzv. zlatého gólu a zápas sa vtedy skončí.

V piatok 9. septembra mali Košičania v úvodnom kole novej sezóny domácu premiéru. Vo východoslovenskom derby hostili Poprad, ktorý zdolali 3:1, hoci v úvode zápasu prehrávali 0:1. Potom však naši prevzali iniciatívu, vytvorili si enormný tlak a iba výborný výkon brankára hostí odvrátil Popradčanov od vyššej prehry. Tento víťazný vstup do súťaže okomentoval po zápase asistent trénera M. Šimurda slovami: „Boli sme jednoznačne lepším mužstvom. Dobrým korčuľovaním sa dostávali naši hráči súpera pod tlak a vytvorili si dosť gólových príležitostí. Škoda, že sa nám z nich nepodarilo využiť viac. Sme radi za dobrý vstup do súťaže s plným bodovým ziskom.“

O dva dni neskôr, v nedeľu 11. septembra, nastúpili Košičania v druhom kole na ľade súpera v Banskej Bystrici. Aj tam sa predviedli v dobrom svetle a domov sa nevrátili naprázdno.

Zvíťazili po predĺžení 3:2 a zásluhou gólu L. Nagya získali cenné dva body. V stredu, po uzávierke tohto čísla Ocele východu, odohrali ďalší zápas základnej časti. V Steel aréne sa stretli s nováčikom z Liptovského Mikuláša. Hokejisti HC Košice majú teraz skutočne nahustený program. Už dnes 16. septembra hrajú v Nových Zámkoch a v nedeľu 18. septembra sa doma stretnú s Trenčínom. V utorok 20. septembra si opäť doma zmerajú sily s tímom Orange 20. V piatok 23. septembra hrajú vo Zvolene a v nedeľu 25. septembra doma privítajú Žilinu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...