Vyhľadávanie:

Po dobrej hre zisk šiestich bodov

Po dobrej hre zisk šiestich bodov

Po Poprade, Žiline, Nitre a Banskej Bystrici sú Košice piatym mužstvom hokejovej Tipsport extraligy, kde v tejto sezóne nastali trénerské zmeny. Po Antonínovi Stavjaňovi, ktorého správna rada klubu odvolala v stredu 2. novembra z funkcie trénera, sa jeho nástupcom stal bývalý hráč Košíc Miroslav Ihnačák. Stalo sa tak po nevýraznej hre a hernej kríze mužstva, v ktorej sa náš trojnásobný majster po piatich prehrách v rade prepadol v tabuľke z pozície lídra až na štvrtú priečku.

Novému kormidelníkovi Miroslavovi Ihnačákovi sa návrat do košického tímu vydaril. Jeho zverenci vyhrali na ľade v Steel aréne nielen ťažký duel s Trenčínom, ale ďalšie tri body si mužstvo na svoje konto pripísalo po víťaznom zápase v Nitre. Keďže ich najväčší konkurenti Skalica, Zvolen i Slovan v ostatných stretnutiach prehrali, Košičania sa po 19. kole opäť vrátili so ziskom 39 bodov na najvyššiu priečku v tabuľke. Radosť z toho mali nielen hráči i fanúšikovia, ale aj samotný tréner M. Ihnačák, ktorý svoj debut na našej striedačke okomentoval slovami: "Cítil som sa ako doma, veď v minulosti som obliekal dres HC. Veril som, že chlapci budú hrať s obrovským nasadením a najmä disciplinovane, čo sa aj potvrdilo. Proti Trenčínu ukázali obrovskú vôľu po víťazstve, v obrane sa nedopúšťali toľkých chýb, hrali jednoducho, zbytočne nevymýšľali a puky okamžite vyhadzovali z našej tretiny. Na druhej strane pred bránkou súpera sme ukázali väčší dôraz a som rád, že nám to vyšlo."

Na otázku, ako by zhodnotil výkony hráčov i celkový prejav mužstva, nový kouč dodal: "Na to je ešte príliš skoro. Hneď po mojom príchode do kabíny sme si povedali, čo musíme zmeniť. V najbližšom období nám pôjde najmä o "dobitie bateriek," lebo niektorí hráči sa mi kondične príliš nepozdávajú. Samozrejme, že nezabúdame ani na taktickú stránku a zmeniť by sa mal aj prístup samotných hráčov k plneniu si hráčskych povinností."

V tomto týždni je reprezentačná prestávka, nakoľko slovenských hokejistov čaká účasť na turnaji o Nemecký pohár v Mníchove. Hokejová extraliga preto bude pokračovať až na budúci týždeň ďalšími kolami. Košičania sa najprv predstavia v utorok 15. novembra na ľade vo Zvolene a v piatok 18. novembra v Bratislave v súboji so Slovanom. Doma ich opäť uvidíme až v nedeľu 20. novembra o 17. hodine v súboji so Žilinou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...