Vyhľadávanie:

Po dovolenkách sa stretnú na ľade

Po dovolenkách sa stretnú na ľade

Hokejoví majstri z HC Košice skončili prvú časť letnej prípravy na suchu

V piatok 3. júla sa skončila osemtýždňová letná príprava hokejistov majstrovského tímu HC Košice na novú sezónu 2009/2010. Po nej odišli hráči aj so svojimi blízkymi a rodinami načerpať čerstvé sily na zaslúženú trojtýždňovú dovolenku. Bola to prvá fáza prípravy na suchu v domácich podmienkach a zaobišla sa aj bez sústredenia. V Košiciach mali naši hokejisti vytvorené špičkové podmienky. Okrem stmeľovania kolektívu si na rôznych športoviskách overili aj svoje morálno-vôľové vlastnosti. Trénovať osem týždňov mimo ľadu je pre hráčov vždy náročné a aby nepodľahli stereotypu, tréneri Anton Tomko a Pavel Hulva sa im snažili prípravu čo najviac spestriť. Cvičili v posilňovni, v vzpieračskej hale, atletickú prípravu absolvovali na štadióne TU Košice, kondíciu naberali v teréne na Bankove, k dispozícii mali bicykle, hrali futbal, tenis, vyskúšali si kickbox i zahrali floorbal, ktorý je hokeju veľmi blízky.

S prvou fázou letnej prípravy bol tréner A. Tomko pochopiteľne spokojný a v krátkosti ju zhodnotil slovami: "S radosťou konštatujem, že v Košiciach máme mužstvo, ktorého hráči na každom tréningu pracovali s plnou zodpovednosťou naplno. Nadviazali sme na minuloročný model prípravy, ktorý naznačil, že bol dobrý a dôkladný. V tréningových dávkach sme však o čosi viac pritvrdili. Chlapcom sa páčilo hlavne v vzpieračskej hale, kde absolvovali veľmi užitočné cvičenia. Po minuloročnom úspechu v podobe majstrovského titulu, sme do plánu opäť zaradili kickbox, pričom išlo o hravú formu, pri ktorej si hráči ani neuvedomili, že v podstate trénovali. Novinkou bol floorbal. Musím povedať, že všetci hráči, či z mladšej alebo staršej generácie sa veľmi snažili, veď sú to profesionáli. Určite si to sami uvedomili, že z letnej prípravy budú čerpať počas celej sezóny. Takmer všetci si navyše pridávali tréningové dávky, najmä v posilňovni a nikto nehľadal výhovorky."

Košickí tréneri mali v príprave týchto hráčov: Hudáček, Pec, T. Halász - Kledrowetz, Tabaček, Homer, Grman, Chmelo, Deyl, D. Halász, Marinčin, Pichnarčík, Slimák - Bartoš, Faith, Gron, R. Huna, Kmiť, Húževka, Jenčík, Miklík, Šimurda, J. Sýkora, Mertel, Jurčo, Gmitter a Hričina. Okrem vlastných odchovancov T. Halásza, Jurča, Marinčina a Hričinu, prípravu absolvovali noví hráči, ktorí posilnili náš tím z iných klubov, a to Homer (Trenčín), Mertel a D. Halász (obaja Nitra), Pec (Trebišov) a Gmitter (Bardejov). Z vlaňajšieho kádra HC Košice odišli Lipovský, Šterbák, T. Slovák, Kopecký, Mocek, Špelda, Petričko, Bartánus, Gajdoš, Kozák, Molnár a Ščurko. Káder Košičanov pre novú sezónu obsahuje aj meno jediného legionára. Je to Henrik Höglund zo Švédska, ktorého tréneri i hráči spoznajú až 26. júla, keď sa mužstvo stretne po dovolenkách už na ľade v Steel Aréne. Čerstvá posila z krajiny "troch koruniek" pomohla severanom na nedávnom šampionáte v in-line hokeji k zisku titulu majstra sveta.

Jediným otáznikom stabilizovaného kádra HC Košice pre novú extraligovú sezónu zostáva post obrancu. "Ako tréner by som privítal jedného skúseného beka strednej až staršej generácie. V druhej fáze prípravy budeme už na ľade ladiť formu a snažiť sa poskladať jednotlivé formácie tak, aby spolupráca v nich fungovala čo najlepšie," dodal A. Tomko.

Na to budú trénerom slúžiť priateľské prípravné zápasy. Sú naplánované v mesiaci august, začíname 4. augusta doma s nováčikom extraligy so Spišskou Novou Vsou. Ďalší program prípravných stretnutí: 6. augusta HC - B. Bystrica, 7. augusta HC Košice - Olympijský výber Slovenska, 13. augusta HC - Zlín (na turnaji Rona Cup v Trenčíne), 14. augusta HC - Třinec (v Trenčíne), 15. augusta HC - Zvolen (v Trenčíne), 18. augusta Sp. Nová Ves - HC, 21. augusta HC - Lipt. Mikuláš, 25. augusta HC - Trenčín (na našom turnaji Cassovia Hockey Cup 2009 v Steel Aréne), 26. augusta HC - Slovan Bratislava, 27. augusta HC - Lipt. Mikuláš ( obidva zápasy v rámci nášho turnaja v Steel Aréne), 4. septembra B. Bystrica - HC.

Hokejisti HC Košice začnú svoju cestu za obhajobou majstrovského titulu v 17. ročníku hokejovej Slovnaft extraligy 11. septembra v Steel Aréne, keď sa stretnú v úvodnom kole so Žilinou. Ich ďalší program v prvej štvrtine základnej časti uvádzame na inom mieste.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...