Vyhľadávanie:

Po krátkom oddychu opäť do tuhého

Po krátkom oddychu opäť do tuhého

Hokejisti HC Košice sa po prehrách spamätali, ale u súperov iba remizovali

Hokej
Prvý útok ohrozuje bránku Dubnice. V pozadí Sabol a chrbtom Kroták však z tejto šance nič nevyťažili. Zo stretnutia Košice - Dubnica 3:0.

Po nabitom programe v druhej šestine základnej časti hokejovej extraligy nastala v tomto týždni po 16. kole krátka štvordňová prestávka. Po nedeľňajšom zápase v Nitre, kde Košickí hokejisti len remizovali 1:1, si naše mužstvo s tridsiatimi bodmi neustále udržuje v tabuľke štvrtú priečku.

Druhú šestinu nezačali zverenci trénerov Dušana Gregora a Miroslava Marcinka práve najlepšie, keď v nej zaregistrovali tri prehry (v Poprade, v Skalici a doma so Slovanom), ako aj dve remízy (vo Zvolene a v Nitre). Oproti prvej šestine už nie sú takí úspešní v zbieraní potrebných bodov.

Kým po deviatich stretnutiach úvodnej šestiny mali na svojom konte 22 bodov, po siedmom kole odvetnej časti druhej šestiny zatiaľ získali len 8 bodov. Aj keď do skončenia druhej šestiny majú odohrať ešte dve stretnutia, doma so Žilinou a v Liptovskom Mikuláši, v ktorých by mohli získať 6 bodov, svoj bodový zisk z prvej šestiny už neprekonajú.

Treba však priznať, že v tejto časti súťaže nám citeľne chýbajú skúsení zranení hráči Nagy i Šimurda, okrem toho forma niektorým oporám, ale i mladým hráčom mužstva išla rapídne dole. Akoby sa všetci uspokojili s tým, že keď mužstvo hrá na štyri kompletné formácie, majú miesto v zostave isté. Preto po úvodnej päťzápasovej sérii v druhej šestine, v ktorej Košičania získali z pätnástich možných len štyri body, sa tréner D. Gregor rozhodol proti Dubnici postaviť už len tri kompletné formácie. Potešiteľné však je to, že kým v prvej šestine brankár Petrík iba v jednom stretnutí "vychytal" nulu, v tejto prebiehajúcej druhej šestine i keď naši zatiaľ inkasovali 17 gólov, sa mu to podarilo až dvakrát. Zaregistrovali sme ďalšiu premiéru v tíme HC Košice, a to v zápase 14. kola vo Zvolene kde si ju odkrútil druhý brankár Martin Falter.

Košičania však budú od tretej šestiny oslabení v obrane o Martina Štrbáka. Podľa vyjadrenia riaditeľa klubu HC Košice Juraja Bakoša, Štrbák bude obliekať extraligový dres HC dovtedy, kým si počas štrajku v NHL nenájde angažmán v zahraničí. Údajne sa dohodol s CSKA Moskva, kde by mal odísť začiatkom novembra.

V tabuľke strelcov nášho mužstva výraznejší posun nenastal, so šiestimi gólmi sú stále v popredí kanonieri Kroták so Sabolom. Svoje postavenie v streleckej tabuľke si však polepšil mladý Jenčík, ktorý trafil podobne ako Nagy, Dravecký a Nádašdi do čierneho už trikrát. Hokejová extraliga naberie v najbližších dňoch opäť raketové tempo a pokračuje v tomto týždni až v piatok 29. októbra stretnutiami 17. kola, v ktorom Košice doma privítajú Žilinu. V nedeľu sa naši predstavia v Liptovskom Mikuláši a potom už začne tretia šestina základnej časti zápasmi 19. kola. V utorok 2. novembra, sa Košičania doma stretnú už po tretí raz v tejto sezóne s Popradom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...