Vyhľadávanie:

Po olympiáde, pred olympiádou

Po olympiáde, pred olympiádou

Ešte doznievajú hlasy po skončení XIV. ročníka Letnej olympiády U. S. Steel Košice, ale organizátori už myslia na ďalšiu. Na zimnú olympiádu, ktorá by sa mala uskutočniť vo februári budúceho roka. Zároveň zbierajú poznatky a odporúčania na zlepšenie organizovania olympiády pre ďalšie ročníky.

Kladom tohto ročníka bola účasť športovcov, ktorá presiahla tisícku. V desiatich druhoch športu sa vystriedalo 1061 zamestnancov spoločnosti. Je potešiteľné, že rastie účasť v individuálnych športoch, a to v kolkoch, cyklistike, v tenise, stolnom tenise, behu aj v squashi. Zistili sme, že naši zamestnanci sa v rámci upevnenia svojho zdravia venujú rekreačnému športu samostatne, preto by sme chceli podchytiť ich záujem a uvažujeme opäť rozšíriť športové odvetvia na olympiáde. Či to bude bowling, šachy, alebo iný šport, o tom budeme s členmi organizačného výboru ešte rokovať. Ujali sa aj kolieskové korčule a mnohí športovci navrhujú aj plážový volejbal. Keby sa to prijalo, museli by sme kvôli nedostatku hráčov zrušiť volejbalové súťaže mužov i žien.

Pri premiére nového športu sa všeobecne očakáva zo strany pretekárov nedôvera vo vlastné sily a schopnosti. Nestalo sa tak u korčuliarov, keď sa na štart postavilo 19 pretekárov, z toho 4 ženy. Mimo súťaž bol medzi nimi aj 11-ročný Martin Hamrák, ktorý porazil nielen svojho otca, ale všetkých korčuliarov, keď presvedčivo zvíťazil. V tejto súvislosti sa ozývajú hlasy zorganizovať na letnej olympiáde aj niektoré súťaže pre deti našich zamestnancov, ako je tomu na zimnej olympiáde. Hodnotenie úspešnosti jednotlivých úsekov, útvarov a divíznych závodov sme urobili podľa počtu získaných medailí. Športovci z Teplej valcovne, Studenej valcovne a z Labortestu sa postavili na najvyšší stupienok až štyrikrát, tri zlaté medaily si vybojovali športovci z SBS.

V bodovom hodnotení 6 bodov za prvé miesto, 4 body za druhé a 2 body za tretie miesto si prvenstvo na olympiáde vybojovali športovci z DZ Teplá valcovňa. Celkom získali 4 zlaté, 3 strieborné a 2 bronzové medaily, za ktoré spolu dosiahli 40 bodov. Na 2. mieste skončila so ziskom štyroch zlatých a dvoch bronzových s počtom 32 bodov Studená valcovňa a na tretej priečke sa s rovnakých počtom 28 bodov umiestnili Labortest (4 zlaté, 1 strieborná) a Doprava (2 zlaté, 3 strieborné a 2 bronzové). Na 4. mieste skončili s 20 bodmi (3 zlaté a 1 bronzová) olympionici z SBS.

Celkom sa o účasť na stupňoch víťazov podelili športovci z 34 DZ, úsekov, útvarov GM a viceprezidentov, ako aj z pozvaných spoločností. Rapídny ústup z nastúpených pozícii bol zaregistrovaný jedným druhým miestom a štyrmi tretími priečkami z radov športovcov z Mechaniky. Naopak, na druhej strane, sa ziskom dvoch zlatých a dvoch strieborných medailí, príjemne zviditeľnili športovci z úseku viceprezidenta pre ľudské zdroje.

Babie leto pomaly skončí a mnohí z účastníkov sa začnú pripravovať na IX. ročník Zimnej olympiády U. S. Steel Košice. Beh na lyžiach sa uskutoční v sobotu 12. februára 2005 a súťaže v obrovskom slalome a v snowboarde sú naplánované o ďalší týždeň, v sobotu 19. februára 2005. Predtým, podobne ako vlani, sa na ZŠ v Čermeli uskutoční olympijský hokejový turnaj o majstra U. S. Steel Košice. Prvenstvo a olympijské zlato budú obhajovať hokejisti z Vysokých pecí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...