Vyhľadávanie:

Po olympiáde, pred olympiádou

Po olympiáde, pred olympiádou

Medaily najlepších športovcov, ktorí stáli na stupňoch víťazov, podobne ako získané poháre, určite majú svoje miesto vo vitrínach, alebo niekde na policiach. Pripomínajú úspechy dosiahnuté v niektorom z dvanástich športových odvetví Letnej olympiády zamestnancov U. S. Steel Košice. Raz príde čas, kedy budú naši spolupracovníci s hrdosťou ukazovať tieto trofeje svojim ratolestiam či vnúčatám s patričným komentárom, aký bol ocko, mamka či dedko s babkou úspešnými olympionikmi.

Skôr ako dáme príležitosť ďalším našim rekreačným športovcom získať medaily či poháre na zimnej olympiáde, vráťme sa v krátkosti k hodnoteniu jubilejnej pätnástej letnej olympiády. Možno o nej hovoriť ako o olympiáde zmien. Boli sčasti vynútené zmenou prostredia pri hádzanárskej hale, ale najmä rizikami, ktoré so sebou prinášalo chátrajúce oceľové oplotenie asfaltových ihrísk. Futbalisti sa často sťažovali na zranenia spôsobené pádmi na tvrdý asfaltový povrch. Po dôkladnom výbere sme našli miesto nielen pre futbalistov, ale aj pre slávnostný ceremoniál.

Nové a možno aj lepšie podmienky sme našli na štadióne Technickej univerzity v Košiciach, kde v priebehu dvoch dní mali svoje stravovacie stredisko okrem futbalistov aj kolkári a softbalisti. Ďalšími stravovacími centrami bol priestor pri tenisových dvorcoch v Mestskom parku a jedáleň študentských domovov TU na Jedlíkovej, kde v priestoroch tohto internátu našli svoje športoviská okrem stolných tenistov a súťažiacich v squashi aj šachisti i volejbalisti s volejbalistkami. Tam sa okrem týchto športovcov stravovali aj bežci, cyklisti a pretekári na kolieskových korčuliach.

Čo sa týka medailových umiestnení, tak v tomto roku sa zrodil rekord v tom, že z 1260 zúčastnených športovcov sa na stupne víťazov postavili športovci zo 41 divíznych závodov, závodov, útvarov a spoločností, čo sa za doterajších 15 ročníkov nikdy nepodarilo. Najúspešnejšími reprezentantmi letnej olympiády boli v tomto roku športovci z DZ Teplá valcovňa, ktorí so ziskom troch zlatých, dvoch strieborných a štyroch bronzových medailí si na svoje konto pripísali 34 bodov. Ich zlatými jednotlivcami boli cyklisti Róbert Ičo, Miroslav Sedlický a stolný tenista Štefan Novák. Na druhej priečke v rámci hodnotenia sa umiestnili športovci z DZ Zušľachťovne a DZ Studená valcovňa s rovnakým počtom bodov 28. Zlatými zo Zušľachťovne boli Jozef Sciranko v behu na 10 km, Jolana Múdra v kolkoch a mužstvo futbalistov, ktoré vyhralo olympijský turnaj v malom futbale. Valcovači zo studenej mali svojich zlatých v šachu, kde zvíťazil Vojtech Szabó a spolu s Jozefom Kantorom vyhrali aj súťaž družstiev.

V súťaži na kolieskových korčuliach bol vo svojej kategórii zlatý Bartolomej Ištoňa a v cyklistike Ján Vatala. Spoločne na 4.-6. mieste sa umiestnili športovci z Oceliarne, Mechaniky a Dopravy. Dopravári mali troch zlatých za zelenými stolmi, Mechanika bodovala v kolkoch a oceliari už tradične "kraľovali" v nohejbale. Medzi príjemné prekvapenia patrilo prvenstvo volejbalistov z Energetiky ako aj volejbalistiek zo šačianskej nemocnice. Tak isto sa darilo aj účastníkom olympiády zo všetkých zúčastnených dcérskych spoločností, ktorých športovci sa dostali na stupne víťazov, a to Labortest, SBS, Obal Servis, Refrako, Vulkmont, Elektroservis aj U. S. Steel Košice Services.

Ako sme sa mohli presvedčiť, tradičná súťaživosť a záujem o aktívne športovanie nechýbali ani v tomto roku, čo je dobrým prísľubom pre budúcnosť. Už teraz sústreďuje svoju pozornosť organizačný výbor na prípravu Zimnej olympiády U. S. Steel Košice v roku 2006. Tá sa uskutoční v mesiacoch január - február. Tak ako vlani, aj teraz otvoria zimné športové súťaže hokejisti, ktorí v rámci zimnej olympiády odohrajú v spomínaných mesiacoch svoj šampionát o majstra U. S. Steel Košice. Po nich sa v sobotu 11. februára 2006 uskutoční v Hnileckej doline beh na lyžiach a vyvrcholením zimnej olympiády budú súťaže v zjazde a v snowboarde na Jahodnej v sobotu 18. februára 2006, kedy sa tiež uskutoční Detský zimný karneval. Bude to jubilejná desiata zimná olympiáda, ktorá prinesie pre športovcov - lyžiarov opäť nejaký vhodný módny doplnok k výstroju.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...