Vyhľadávanie:

Po piatich rokoch opäť s trofejou

Po piatich rokoch opäť s trofejou

V sobotu 20. septembra sa turnajom v softbale ukončili tohtoročné Letné športové hry zamestnancov U. S. Steel Košice pre rok 2014. Posledné športové odvetvie sa už tradične konalo v areáli športov softbalu a bejzbalu na Vysokoškolskej ulici vedľa atletického štadióna Technickej univerzity v Košiciach. V turnaji štartovali tri mužstvá, a to tím amerických manažérov z firmy, ktorí hrali pod názvom Expatriates a mužstvá z Vedenia USSK a Výroby USSK.

Hralo sa systémom každý s každým a v každom zápase odohrali hráči sedem zmien. Výborne si počínalo mužstvo Expatriates, ktoré nastúpilo na zápasy v plnej sile, teda aj s prezidentom spoločnosti Georgeom F. Babcokom, s viceprezidentmi a generálnymi manažérmi, ktorí sa v minulosti aktívne venovali tomuto športu. V obidvoch stretnutiach si hráči z tímu Expatriates počínali veľmi dobre. Zaslúžene dvakrát zvíťazili a po piatich neúspešných rokoch (naposledy zvíťazili v roku 2008) sa opäť tešili zo zisku cennej trofeje a zlatých medailí.

Hneď v prvom zápase, v ktorom sa stretli Expatriates s mužstvom Výroby USSK, začali Američania vo veľkom štýle. Už v úvodnej zmene si urobili pre úspešný výsledok dostatočný náskok. Viedli vysoko 7:0, aj preto ich sústredenie v ďalšej hre trochu ochablo. V šiestej zmene však hostia z Výroby nečakane znížili na 14:13 a črtala sa dráma. Keď hostia nedokázali ani vďaka výbornému nadhodu Georgea F. Babcoka zaznamenať ani bod a hráči Expatriates dva razy bodovali, súboj sa skončil ich víťazstvom 16:13. V mužstve Výroby úspešne nadhadzoval Martin Repka z elektroúdržby.

V druhom stretnutí sa americkí manažéri z mužstva Expatriates stretli s Vedením USSK. Prvé dve zmeny sa skončili 0:0. V tretej si dva body na konto pripísali hráči z Vedenia. Vo štvrtej dosiahol ich súper iba bod a znížil stav zápasu na 2:1. V piatej zmene sa to všetko otočilo. Vyhrali ju Američania 7:0 a šiestu tiež vysoko 5:1. Týmito víťazstvami definitívne rozhodli súboj vo svoj prospech. V siedmej zmene Vedenie uhralo 4 body a zápas sa skončil po výsledku 13:7 v prospech mužstva Expatriates.

Keďže to bolo už ich druhé víťazstvo v turnaji, ktoré znamenalo celkové prvenstvo, v treťom zápase sa hralo už iba o striebro a bronz. V súboji dvoch slovenských mužstiev Výroba USSK zdolala Vedenie USSK 20:18. Zápas bol veľmi dramatický a vyrovnaný, o čom svedčí aj priebeh tohto duelu. Po druhej zmene bolo 3:3, po tretej 4:4, po piatej 10:10, po šiestej 15:15 a o víťazovi sa rozhodlo až v poslednej siedmej zmene. Vyhrali ju hráči z Výroby 5:3 a tým rozhodli o druhej priečke v turnaji i o zisku strieborných medailí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...