Vyhľadávanie:

Po prehrách znova pohoda

Po prehrách znova pohoda

Hádzanári 1. MHK Košice sa doma v súboji s nováčikom z Hlohovca rehabilitovali

Hádzaná.
Hádzanárom 1. MHK nekládol ich súper z Hlohovca tuhý odpor. Aj preto mohli domáci hráči nastrieľať hosťom 40 gólov. Košičan Ján Kolesár takto zaznamenal jeden z nich.

V sobotu pokračovala spoločná česko-slovenská súťaž v hádzanej mužov HIL stretnutiami 26. kola základnej časti. Košičania po dlhšom čase doma hostili nováčika z Hlohovca, ktorého hravo vysoko zdolali 40:25 (15:7). Podľa postavenia v tabuľke i podľa momentálnej výkonnosti tento jasný výsledok priaznivcov hádzanej neprekvapuje, ale pre domácich bol z hľadiska upevnenia psychiky veľmi dôležitý.

"Myslím si, že sme sa za posledné tri prehry na palubovkách súperov teraz dôkladne rehabilitovali," povedal po stretnutí asistent trénera 1. MHK Gabriel Schmiedt a pokračoval: "Teší nás to hlavne preto, že počas týždňa sme pred týmto zápasom netrénovali v kompletnom zložení. Dvaja naši hráči, a to brankár Pramuk i kanonier Štefanisko, sa boli "ukázať" švajčiarskemu klubu Altdorfe, ktorý má o nich záujem. Ďalší traja, Kleis, Farkašovský a Mazák, boli na sústredení s juniorskou reprezentáciou a Miščík so Strapkom boli chorí. Chlapci si v tomto zápase však s chuťou zahrali a úspešne zakončovali niektoré nacvičené herné variácie. Spokojní sme aj so streľbou, veď konto súpera zaťažili štyridsiatimi gólmi, zbytočne však po drobných chybách v obrane veľa inkasovali."

Toto víťazstvo prišlo práve vhod, lebo po vysokých prehrách o 7 gólov v Trnave (28:35), o 11 gólov v Považskej Bystrici (23:34) i o 17 gólov vo Frýdku-Místku (19:36), to s výkonnosťou mužstva vyzeralo hrozivo. Z postu lídra klesli zverenci trénerov M. Gregora a G. Schmiedta až na siedmu priečku a pred blížiacimi sa zápasmi v play off to neveštilo nič dobré. Treba len veriť, že pokles formy je zažehnaný a výkon bude v najbližších stretnutiach ešte v základnej časti v Prahe s Duklou i doma proti ŠKP Bratislava gradovať smerom hore.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...