Vyhľadávanie:

Po rekordných výsledkoch očakávame pokles výroby

Po rekordných výsledkoch očakávame pokles výroby

Korporácia United States Steel včera, 28. októbra, ohlásila výsledky hospodárenia za tretí štvrťrok 2008. Čistý zisk spoločnosti dosiahol 919 miliónov amerických dolárov (USD) oproti 668 miliónom USD v druhom štvrťroku 2008 a 269 miliónov USD v treťom štvrťroku 2007. Hospodársky výsledok okomentoval chairman a CEO John Surma nasledovne:

"U. S. Steel si v treťom kvartáli počínala mimoriadne dobre a zaznamenala historicky najziskovejší štvrťrok. Rekordné výsledky opäť dosiahli naše segmenty plochých valcovaných výrobkov a rúr, pričom najmä trh s rúrami zostal veľmi silný počas celého štvrťroku." Manažment je presvedčený, že hlavným nástrojom merania výkonnosti spoločnosti je práve prevádzkový zisk podľa segmentov.

Pokles výsledkov z európskych prevádzok bol zapríčinený hlavne vyšší­mi nákladmi na vstupné suroviny a nižšími dodávkami ovplyvnenými trhovými podmienkami. Zvýšenie nákladov spôsobila aj plánovaná modernizácia jednej z troch vysokých pecí v U. S. Steel Košice, ktorá sa začala v úvode augusta. Zvýšenie nákladov bolo čiastočne kompenzované vyšší­mi priemernými dosiahnutými cenami. V treťom štvrťroku sa výroba znížila, aby tak korešpondovala s klesajúcom množstvom objednávok týkajúcich sa segmentov U. S. Steel Europe a plochých valcovaných výrobkov. Výrobné kapacity v Severnej Amerike a v Európe boli využité na 86 a 87 percent.

Podľa Johna Surmu sa v štvrtom kvartáli v U. S. Steel očakáva pokles hospodárskych výsledkov, najmä v dôsledku zníženia dopytu a cien plochých valcovaných výrobkov v Severnej Amerike a v Európe. "Nestabilné globálne ekonomické prostredie má negatívny vplyv na naše podnikanie. Očakávame, že výroba bude pokračovať na zníženej úrovni, zodpovedajúcej objednávkam našich zákazníkov. Na základe veľmi slabých trhových podmienok sa očakáva v štvrtom kvartáli najmä výrazné zníženie výsledkov v U. S. Steel Europe."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...