Vyhľadávanie:

Po semaforoch LCD monitory

Po semaforoch LCD monitory

LCD monitory, ktoré sa objavili v štyroch závodných jedálňach - Vstupný areál, Valcovne, Oceliareň a ÚMD v uplynulých dňoch, ožili. Kto sa na obraz sústredil, zaregistroval programovú ponuku. Témou krátkych filmov je sféra bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. O novinke, ktorá je zatiaľ v skúšobnej prevádzke, hovorí zástupca generálneho manažéra pre bezpečnosť a hygienu U. S. Steel Košice Tomáš Zagata.

"Často nám zamestnanci hovorili, že školení a rôznych predpisov, pokynov či usmernení týkajúcich sa bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci je veľa, že by sme mohli hľadať alternatívne formy vzdelávania. Skúsili sme to teda pomocou obrazu. A prečo práve v jedálňach? Je to miesto, kde sa denne vystriedajú stovky zamestnancov. Nenútime ľudí, aby filmy sledovali. Pre nikoho to nie je záväzné. Kto chce, zdvihne zrak k monitoru, kto nie, nepozerá sa. Zvuk je stíšený, aby nikoho nerušil."

V týchto dňoch kolujú na obrazovkách filmy zaoberajúce sa ochranou pred pádom, prenosnými prepravnými zariadeniami, zabezpečovaním zariadení, približujú oboznamovanie sa s nebezpečenstvom a informujú o správnom nosení osobných ochranných pracovných prostriedkov.

"Z Inšpektorátu práce v Košiciach sme získali ďalšie videá, ktoré hravou formou upozorňujú na možné nebezpečenstvá. Hlavnými hrdinami filmov sú kreslené postavičky, ktoré pri práci riešia rôzne situácie. Hlavným posolstvom ich príbehov je myšlienka: stroje, zariadenia či náradie možno opraviť, zdravie však nie," uviedol T. Zagata.

Krátke filmy by chceli "bezpečáci" obmieňať týždenne. Uvažujú aj o tom, že by sa na obrazovky mohli dostať aj dobré nápady zamestnancov spoločnosti USSK, ktorí navrhli a realizovali viaceré námety na zvýšenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. O niektorých vás budeme informovať aj v Oceli východu. Predstavíme vám aj autorov dobrých riešení.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...