Vyhľadávanie:

Po trháku opäť na špici

Po trháku opäť na špici

Hokejisti HC Košice v šlágri kola so Slovanom nezaváhali

Hokejisti HC Košice ukončili v utorok 19. októbra nevídanú sériu, keď z deviatich stretnutí až osem odohrali na domácom ľade. A práve v tom poslednom, zápase so Skalicou, v Steel aréne zaváhali, svoj druhý duel v riadnom hracom čase prehrali 3:4 a bodovo vyšli naprázdno. Tak sa stalo, že v tabuľke ich po 17. kole dostihla Banská Bystrica. Tréner Rostislav Čada pochopiteľne nebol spokojný a na margo vystúpenia svojich zverencov proti Skalici poznamenal: "Chýbal im silový prejav. Negatívne sa to prejavilo v útočných i obranných činnostiach. Dostali sme veľmi lacné góly."

Darmo, hokej je už taký. Patria k nemu aj prehry. Naši hráči sa poučili a zakopnutie v nasledujúcich dvoch stretnutiach na ľade súperov vzápätí odčinili. V Púchove zdolali reprezentačnú dvadsiatku 3:0 a ešte lepšie si počínali v Banskej Bystrici, kde zvíťazili presvedčivo 5:2 a náš majster sa na špici tabuľky dostal do trháku. Pred Banskou Bystricou získal šesť bodový náskok. Ten si Košičania udržujú aj po nedeli 24. októbra, keď sa v šlágri kola stretli doma s bratislavským Slovanom. Belasí sú v kríze a v Steel aréne utrpeli už piatu prehru po sebe. Naši zvíťazili dvojgólovým rozdielom, pričom hostia ani raz neskórovali. To znamená, že náš brankár Tomáš Halász si už po tretí raz v tejto sezóne udržal čisté konto. "Po zápase so Skalicou, v ktorom ma vystriedali, ma v Púchove hráči Orange 20 ani raz neprekonali a vzápätí sa mi darilo aj v Banskej Bystrici. Som rád, že mi tréner dal dôveru i šancu aj proti Slovanu a že som ho nesklamal," poznamenal T. Halász po zápase so Slovanom a vyjadril sa aj k situácii, keď už bol prekonaný, ale od inkasovaného gólu ho zachránila žrď: "Veru, hostia boli v 30. minúte blízko ku gólu. Puk vystrelený hráčom hostí Kántorom mi prekĺzol pri stehne medzi betónmi, odrazil sa od žrde a opätovnú strelu som už chytil. Takže hostia zbytočne reklamovali, že puk bol za bránkovou čiarou. Všetko som mal pod kontrolou."

Spokojný bol aj kormidelník nášho tímu R. Čada, ktorý sa k zápasu s belasými vyjadril slovami: "Čo sa týka nasadenia, rýchlosti, pohybu, agresivity i taktickej disciplíny, bolo to zatiaľ v Steel aréne najlepšie stretnutie. Musím pochváliť brankára Halásza, ktorý chytal znamenite."

Hokejová extraliga pokračuje v piatok 29. októbra stretnutiami 20. kola. Hokejisti HC Košice budú mať znova výhodu domáceho ľadu, na ktorom o 18. hodine privítajú v ďalšom šlágri stále sa zlepšujúci tím z Popradu. V nedeľu 31. októbra hrajú v Žiline a v utorok 2. novembra na ľade súpera v Nitre. Doma ich opäť uvidíme v piatok 5. novembra v súboji so Zvolenom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...