Vyhľadávanie:

Počet disciplín sa rozrástol na dvanásť

Počet disciplín sa rozrástol na dvanásť

Začal sa druhý ročník Školskej športovej ligy

Školská športová liga, ktorá mala vlani premiéru, vstúpila do svojho druhého ročníka. Tento, na slovenské pomery ojedinelý a zaujímavý projekt prilákal vlani na športoviská 1200 detí z vyše dvadsiatich základných škôl, ktoré si merali svoje sily v basketbale, futbale, atletike a plávaní.

"Takéto ligy," hovorí Ivan Šulek z úseku športu Magistrátu mesta Košice, "sú bežnou praxou v iných európskych krajinách a obyčajne sa tam nájdu aj talenty. Našou snahou je dostať deti do telocviční, aby sa zbavili strachu zo športu, našli si k nemu pozitívny vzťah, udržiavali si kondíciu a prežili pritom príjemný čas so svojimi rovesníkmi."

Ligu v základných školách, ktorú podporujú viaceré subjekty, aj U. S. Steel Košice, organizuje mesto v spolupráci s občianskym združením ŠK Šport pre všetkých. Rodičia sú odbremenení od akýchkoľvek príspevkov, ktoré sú v kluboch bežné. Na rozdiel od vlaňajška sa liga rozrástla zo štyroch na dvanásť športov. Dnes pozostáva z atletiky, basketbalu, badmintonu, bowlingu, biliardu, floorbalu, futbalu, hokejbalu, plávania, stolného tenisu, športovej streľby a volejbalu. Podľa I. Šuleka práve tieto disciplíny patria medzi najrozšírenejšie športy v školách a v našom meste už majú svoje zázemie. Hrať sa bude od pondelka do nedele, každý deň iný šport, a to počas celého školského roka, vždy po 15. hodine.

"Naším zámerom je," dodal I. Šulek na tlačovej besede, ktorá sa za účasti primátora Košíc Františka Knapíka a ďalších predstaviteľov mesta, ako aj zástupcov sponzorov uskutočnila minulý týždeň v piatok, 31. októbra, "predstaviť tento projekt celému kraju a neskôr aj Slovensku. Jeho nesporným pozitívom je, že do niektorých športových disciplín sú zapojené aj zdravotne postihnuté deti."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...