Vyhľadávanie:

Počet štartujúcich rastie

Počet štartujúcich rastie

Medzinárodný maratón mieru oslavuje v tomto roku 85. narodeniny

Organizátori 86. ročníka Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach, ktorý sa uskutoční v nedeľu 4. októbra so štartom o 10. hodine pred hotelom Double Tree Hilton, informovali novinárov o stave príprav na toto veľkolepé podujatie. Ako povedal riaditeľ pretekov Branislav Koniar, v tomto roku sa vynasnažia pritiahnuť do Košíc čo najviac bežcov s vynikajúcimi časmi. O menách ešte nehovoril, ale priblížil atmosféru, ktorá vládne v ich registračnom stredisku.

Rozhodli sa zvýšiť počty štartujúcich nielen na maratóne a polmaratóne, ale aj v pretekoch korčuliarov, handbikerov, v minimaratóne i v štafete 4 x 1000 metrov na 4 tisíc účastníkov. To sa im už podarilo, keď do včerajšieho dňa registrovali 4492 prihlásených z 32 krajín. A to aj s vytrvalcami, ktorí sa prihlásili do novej štafety na 4 x štvrť maratónu. "Ani sme nečakali, že táto nová disciplína bude mať až taký priaznivý ohlas u verejnosti," podotkol B. Koniar a pokračoval: "Najprv sme rátali s tým, že na štart sa postaví asi 25 štvorčlenných tímov, no už teraz sme sa rozhodli tento počet zdvojnásobiť. Do tejto štafety sa prihlásil aj košický spevák Igor Timko so svojimi kapelníkmi zo skupiny No Name. Spomedzi populárnych osobností sa prihlásil aj moderátor Sajfa so svojimi priateľmi." Pred týždňom spustili organizátori registráciu na populárny minimaratón v dĺžke 4,2 km. Registrovaní do 15. septembra zaplatia poplatok 4 eurá, po tomto termíne o 1 euro viac.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...