Vyhľadávanie:

Pod horúcim slnkom sa dobre bavili malí i veľkí

Pod horúcim slnkom sa dobre bavili malí i veľkí

Štvrtý ročník firemného podujatia Kde pracuje môj otec, moja mama? Family Safety Day dopadol na výbornú

Horúci slnečný deň vítal v sobotu 6. júna účastníkov už štvrtého ročníka obľúbeného firemného podujatia Kde pracuje môj otec, moja mama? Family Safety Day. Prví z bezmála šesťtisíc návštevníkov sa na parkovisku vo vstupnom areáli i náprotivnej lúke, ktoré sa za dva predchádzajúce dni zmenili na mestečko plné atrakcií pre malých i veľkých, objavili už po ôsmej hodine ráno. Prichádzajúcich železiarov a ich rodiny pozdravovala rezkými melódiami dychová hudba Kodurka. Nechýbali legendárne rozprávkové postavy, ktoré potešili najmenších návštevníkov.

Veľkú rodinu oceliarov na pôde firmy pozdravil z pódia prezident U. S. Steel Košice Scott Buckiso, ku ktorému sa pripojili podpredseda Rady odborov OZ KOVO Juraj Varga a generálny manažér pre bezpečnosť a hygienu a REACH U. S. Steel Košice Mark Salo. Rečníci vyzdvihli vo svojich príhovoroch myšlienku bezpečnosti práce, ako aj fakt, že tohtoročný deň otvorených dverí sa koná v roku 15. výročia vstupu U. S. Steel do košických železiarní. Ubezpečili tiež prítomných, že urobia všetko pre to, aby sa bezpečnosť na pracoviskách podniku každý deň zlepšovala. Železiarov vyzvali, aby boli pri svojom konaní rozvážni. Bezpečnosť, zdôraznili, sa nezačína len vstupom do podniku, ale je súčasťou každodenných životov rodín. V nich sa formujú názory a postoje detí, ktoré ich budú sprevádzať aj v dospelosti.

Pre rodiny zamestnancov sú práve prehliadky podniku počas dňa otvorených dverí príležitosťou bližšie spoznať charakter práce v oceliarstve. Záujem o ne neutícha a aj tohto roku boli pre oceliarov a ich najbližších veľmi atraktívne. Novinku - návštevu panvovej haly s prezentáciou činností divíznych závodov prvovýroby - koksovne, vysokých pecí a oceliarne, i už tradičnú okružnú autobusovú jazdu po areáli spoločnosti, tentoraz s prejazdom cez halu pozinkovacej linky č. 3, využilo bezmála tritisíc hostí.

Nemenej príťažlivý bol program pred bránou firmy, kde prezentovali svoje aktivity železiari z útvaru bezpečnosti práce, obchodníci, dcérske spoločnosti, ekológovia, výskumníci, hasiči a svoje zaujímavé koníčky aj zamestnanci U. S. Steel Košice. Ponuku obohatili externé firmy a partnerské organizácie, ako aj umelci a športovci. Veľkým lákadlom, najmä pre najmenších, bol lunapark.

Po celý deň boli všetkým k dispozícii stánky s občerstvením. V horúcom dni išli najviac na odbyt nápoje. Iba kofoly, ktorá bola s čajom a kávou zadarmo, vypili hostia 4 850 litrov. Minulo sa aj 80 barelov vody. Zdravotníci boli privolaní desaťkrát, väčšinou kvôli nevoľnostiam súvisiacim s teplom.

Deň otvorených dverí si v kruhu železiarov vychutnávali aj hostia - štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR Vojtech Ferencz s rodinou a generálny konzul Maďarskej republiky Ádám Szesztay.

Poslední návštevníci opúšťali areál po sedemnástej hodine. Atmosféru podujatia, na príprave ktorého sa podieľali desiatky železiarov, ako aj externých pracovníkov, približuje dnešná Oceľ východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...