Vyhľadávanie:

Podpísali dodatok ku KZVS

Podpísali dodatok ku KZVS

Dodatok č. 2 ku Kolektívnej zmluve vyššieho stupňa (KZVS) medzi Odborovým zväzom METALURG, Odborovým zväzom Kovo, Nezávislými kresťanskými odbormi Slovenska a Zväzom hutníctva, ťažobného priemyslu a geológie SR (ZHŤPaG) z 9. septembra 2005 podpísali zmluvné strany v piatok, 11. mája, v Jelšave. Dokument špecifikuje zmeny v oblasti politiky zamestnanosti, sociálnej oblasti, odmeňovaní a ochrane práce.

Najpodstatnejšou zmenou je dohoda sociálnych partnerov v oblasti odmeňovania. Dohodli sa na raste priemerných mesačných nákladov na pracovnú silu v roku 2007 v priemere minimálne o tisíc korún. Dodatok zaväzuje tiež zamestnávateľov v prípade uskutočnenia štrukturálnych a organizačných zmien, v dôsledku ktorých dôjde k prepúšťaniu zamestnancov, informovať o nich písomne príslušný odborový orgán, najneskôr 15 dní pred ich uskutočnením.

Obsah Dodatku č. 2 ku KZVS potvrdili podpismi predseda Výboru OZ METALURG Róbert Kulik, v zastúpení predsedu OZ Kovo Emila Machynu podpredseda odborového zväzu Anton Mifka, viceprezident NKOS Zväz Kovo - Metal Milan Tóth a prezident ZHŤPaG Miroslav Kiraľvarga.

Dokument nadobudol účinnosť dňom podpisu. Vzťahuje sa na organizácie združené v ZHŤPaG SR.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...